Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

"De vraag van onze klanten naar biologische producten neemt toe"

Duitsland: Aldi Süd blijft nummer één retailer in biologische producten

In 2004 introduceerde Aldi Süd zijn eerste biologische product onder het bekende huismerk 'GUT bio': biologische eieren. Na 18 jaar zijn er nu meer dan 500 biologische producten verspreid over het jaar uit bijna alle productgebieden. Aldi Süd blijft daarmee de nummer één in de biologische retailers in Duitsland. Het huismerk GUT bio won de prijs voor 'Beste Huismerk' onder negen huismerken van LEH in de categorie 'Biologische producten' bij de Duitse Vereniging voor Consumentenstudies in 2022. 

Aldi Süd breidt zijn productassortiment voortdurend uit. Zo zijn er elke dag verse bakkerijproducten van regionale bakkerijen, is het verse vlees- en melkassortiment steeds meer gericht op producten uit houderijsystemen met een hogere score op dierenwelzijn, en hecht Aldi Süd ook belang aan regionale en seizoensgebonden groenten en fruit. Biologische Fairtrade bananen, bijvoorbeeld, zijn bijzonder populair bij de klanten. Het is het best verkochte artikel in het biologische assortiment.

"De vraag van onze klanten naar biologische producten neemt toe en wij ontwikkelen ons voortdurend in de biologische sector, in overeenstemming met onze missie 'Vandaag voor morgen'. Op die manier bevorderen wij de biologische landbouw en beschermen wij tegelijkertijd het milieu en de natuur. Ons inzet op biologische producten loont dus op het vlak van biodiversiteit, en ons kortingprincipe stelt ons in staat om duurzaam winkelen voor zoveel mogelijk mensen gemakkelijk toegankelijk te maken", zegt Dr Julia Adou, Director Corporate Responsibility bijAldi Süd.

Bron: Aldi Süd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven