Vermarkting van BlueN in Nederland wordt overgedragen van Holland Fyto aan Corteva Agriscience

BlueN is een biologische bladmeststof/biostimulant o.b.v. de bacterie Methylobacterium symbioticum. Deze bacterie bindt op natuurlijke wijze stikstof uit de lucht en maakt deze beschikbaar voor de plant. Het is een nieuwe stikstofbron voor het gewas, als aanvulling op de organische en minerale bemesting. BlueN wordt aan het begin van de teelt over het gewas gespoten en mag ook gebruikt worden in de biologische landbouw. BlueN is ontwikkeld door Symborg, een bedrijf dat zich wereldwijd toelegt op ontwikkeling van duurzame landbouw. BlueN is in 2021 door Holland Fyto in Nederland geïntroduceerd.

Om de verdere groei van BlueN een extra impuls te geven, hebben Corteva Agriscience en Holland Fyto een overeenkomst gesloten die Corteva en haar zaadbedrijf Pioneer in staat stellen om ook in Nederland het voortouw te gaan nemen in onderzoek en verdere vermarkting van dit product. Corteva distribueert het product al in Noord- en Zuid-Amerika en in de rest van Europa en is met een netwerk aan landbouwkundigen bezig om het volle potentieel van BlueN te benutten. Daarnaast zet het in op grootschalige productie. Corteva neemt in de loop van dit seizoen de distributie in de Nederlandse markt over. Holland Fyto gaat zich dan met de aangesloten bedrijven samen met Corteva richten op de verdere optimalisatie van de advisering van BlueN aan telers. 

Corteva Agriscience, Pioneer en Holland Fyto verwachten dat BlueN de Nederlandse landbouw een extra mogelijkheid biedt om verder te vergroenen. Doordat de plant zelf met BlueN stikstof kan binden hoeft er minder minerale stikstof toegediend te worden en kan de ‘carbon footprint’ van de landbouw verbeterd worden. BlueN geeft daarbij geen emissie naar lucht, water of bodem en draagt met zijn status als biologisch middel bij aan de verdere verduurzaming van de landbouw. 

Voor meer informatie:
Holland Fyto
+31 (0)527 63 15 00
www.bluen.nl 
bluen@hollandfyto.nl   

Corteva Agriscience
Zuid-Oostsingel 24 D
4611 BB Bergen op Zoom
+31 (0)164 44 40 00
benelux@corteva.com 
www.corteva.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven