Pakistan toont enorm potentieel voor biologisch katoen

Organic Cotton Accelerator meldt dat er een enorm potentieel is voor de biologische katoensector in Pakistan, waar de organisatie getuige is geweest van veel positieve energie en steun van belangrijke industriële partners in het land. Het doel van OCA is nu om partnerschappen op te bouwen met de juiste organisaties ter plaatse om de binnenlandse biologische katoenproductie te laten groeien en te investeren in de omgeving die nodig is voor een gezonde en bloeiende biologische sector.

In 2021 heeft OCA samengewerkt met de in Islamabad gevestigde landbouwspecialistenorganisatie CABI (Centre for Agriculture and Bioscience International) om inzicht te krijgen in de uitdagingen en kansen van de nationale biologische telers in de nieuwe en bestaande katoenproducerende regio's.

De meer dan 100 bladzijden tellende studie over de markttoegang van OCA Pakistan die hieruit is voortgevloeid, geeft een gedetailleerd overzicht van de toestand van de landbouwsector in Pakistan in het algemeen en van de katoensector in het bijzonder, op nationaal of landelijk niveau. Daarnaast geeft de studie een overzicht van de bestaande situatie in de biologische landbouw en van recente initiatieven om biologisch katoen te produceren in Pakistan.

De uiteindelijke conclusie van de studie is dat de huidige omstandigheden in Pakistan bemoedigend zijn voor een biologisch katoeninitiatief onder leiding van OCA. Andere belangrijke bevindingen wijzen erop dat de bestaande projecten in Baluchistan een goed uitgangspunt vormen voor uitbreiding naar onontgonnen gebieden in provincies waar conventioneel katoen wordt verbouwd. Er moet werk worden gemaakt van de beschikbaarheid van niet genetisch gemodificeerd zaaigoed van goede kwaliteit, alsook van biologische meststoffen en biologische bestrijdingsmiddelen die van fundamenteel belang zijn voor de biologische landbouw, en de certificerings-, traceerbaarheids- en testsystemen moeten worden ontwikkeld en er moet in worden geïnvesteerd. Het is van vitaal belang dat er een merkbinding tot stand komt om de steun te vergroten en meer biologische boeren te creëren.

OCA is verheugd dat we in 2022 een nieuw gebied kunnen betreden en de kiem kunnen leggen voor de toekomst van biologisch katoen in Pakistan. "De bevindingen van het door Cabi geleverde onderzoek zullen onze volgende stappen informeren, aangezien we vitale en langdurige partnerschappen proberen aan te gaan met belangrijke operationele landbouworganisaties en overheids- en landbouwagentschappen of -instanties. Ik ben ervan overtuigd dat OCA een verschil kan maken voor biologische boeren in Pakistan, zoals we dat in de loop der jaren voor bijna 100.000 boeren in India hebben gedaan", aldus Ruud Schute, programmadirecteur van OCA.

In 2022 zal OCA de eerste stappen zetten om haar Farm Programme aan te passen aan de specifieke Pakistaanse regionale behoeften en de basis leggen via nationale specialisten op het gebied van landbouw en katoenhandel. "We verwachten later in het jaar verdere aankondigingen te doen, wanneer OCA een Pakistan-programmateam op zijn plaats heeft, uitvoeringspartnerschappen heeft gevormd en essentiële toezeggingen voor bijdragen heeft gedaan."

Voor meer informatie: www.organiccottonaccelerator.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven