Fieke Ford, Pericarp:

"Deze cranberryzaadolie past helemaal in mijn visie op skincare"

Tholen - Pericarp is een nieuwkomer op de markt voor natuurlijke skincare. Het eerste product is een 'Cranberry Seed Oil'. "Deze olie bestaat slechts uit één natuurzuiver ingrediënt: cranberryzaadolie. Dit product past hiermee helemaal in mijn visie op skincare. Ik ga voor fijne producten met zo min mogelijk ingrediënten", vertelt Fieke Ford over haar eerste eigen verzorgingsproduct.

Dat Fieke cranberries als uitgangspunt voor haar product gebruikt, is overigens geen toeval. Haar familie heeft namelijk jarenlange ervaring in de levensmiddelenindustrie en werkt al meer dan 20 jaar met Canadese cranberries. Ze hebben ook de bio-cranberry in Europa op de kaart gezet.

Fieke toont een flesje cranberryzaadolie van Pericarp

De cranberry heeft meerdere functies
Fieke vertelt dat ze altijd al interesse in cosmetica heeft gehad en tijdens een stage werd voor haar duidelijk dat ze het vooral zelf wilde gaan doen, met een eigen productlijn. "Ik vond het altijd moeilijk om echt goede producten te vinden. Ik wil er meer inhoud aan geven." Ze gebruikte zelf altijd al cranberryzaadolie. "Ik besloot hiermee aan de slag te gaan. Cranberry is vooral bekend vanwege de gezondheidsvoordelen die de vrucht heeft voor het lichaam, bij blaasontsteking bijvoorbeeld. Voor je huid geldt dit natuurlijk ook. Cranberry bevat veel natuurlijke vitamines A en E. Dat werkt als een actieve antioxidant. Het mooie is dat ik precies weet op welk veld de gebruikte cranberry's geteeld zijn. Het product bevat verder helemaal geen toevoegingen."

Ze heeft het product in Nederland laten testen en gebruikte het zelf ook tijdens haar zwangerschap. "Het heeft voor mijn huid echt wonderen gedaan. Het helpt de huid stretchen. Omdat dit echt iets is wat andere mensen ook moeten proberen, besloot ik het product op de markt te brengen."

Zo min mogelijk ingrediënten
De olie kan zowel voor het gezicht als het lichaam gebruikt worden. "We zijn ook bezig om nieuwe producten te ontwikkelen die echt op de meest natuurlijke wijze tot stand komen. De natuur geeft ons de meest prachtige ingrediënten, vaak verliezen we een beetje van wat er is omdat we het gaan mengen. We zijn met een tweede product bezig. Dit moet nog getest worden. Zo natuurlijk mogelijke skincare cosmeticaproducten ontwikkelen, op basis van zo min mogelijk ingrediënten, daar draait het bij Pericarp om. Uiteindelijk zal er een hele productlijn tot stand komen die de lagen van verschillende Pericarps vertegenwoordigt, met ieder zijn unieke functie en verhaal."

Pericarp is nu nog niet bio-gecertificeerd, geeft Fieke aan. "Voor cosmetica hoef je je in Nederland niet perse te certificeren. In de toekomst willen we wel voor een internationale certificering gaan. Voor nu is het belangrijkste dat we zelf 100% zeker weten dat het biologisch is met betrouwbare partners."

Verschillende lagen
De naam Pericarp (buitenste laag van een vrucht) is gebaseerd op het feit dat ons lichaam verschillende lagen heeft. "Dat heeft elke vrucht ook. We bekijken welke lagen van verschillende producten we kunnen gebruiken. We gebruiken nu de olie van het zaadje, maar kunnen we nog iets anders gebruiken? Zo blijven er na het persen van de cranberry's bijvoorbeeld restproducten over. Misschien kunnen we die nog in andere producten verwerken." De cranberryzaadolie van Pericarp is verkrijgbaar via de eigen website: www.pericarpbeauty.com.

Voor meer informatie:
Fieke Ford
Pericarp
+31 (0)20 2117102
contact@pericarpbeauty.com 
www.pericarpbeauty.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven