Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Migros sluit partnerschap met Bio Suisse

De Zwitserse supermarktketen Migros heeft een partnerschap gesloten met Bio Suisse en verbindt zich hiermee tot strengere biologische richtlijnen, niet alleen voor verse producten, maar ook voor verwerkte en geïmporteerde Migros Bio-producten.

Het geplande partnerschap met Bio Suisse werd reeds vorige zomer gemeld. Nu is de inkt droog en de samenwerking bevestigd. Deze stap versterkt de reeds bestaande samenwerking tussen Bio Suisse en Migros en is in dit opzicht een gezamenlijke verdere ontwikkeling van de biologische landbouw. Vanaf de herfst van dit jaar zal het Bio Suisse Knospe-logo ook op de bio-producten van Migros te zien zijn.

"Het feit dat Migros voor biologische producten een beroep doet op het label van Bio Suisse, zal de biologische landbouw in Zwitserland een impuls geven en de zichtbaarheid van de Bud aanzienlijk vergroten. En ook de consument kan tevreden zijn. Zij zullen een hoog niveau van betrouwbaarheid, transparantie en traceerbaarheid krijgen met Knospe-producten," zegt Urs Brändli, President van Bio Suisse.

Veerkracht dankzij duurzaamheid
Het partnerschap met Bio Suisse is een engagement op lange termijn voor duurzame landbouw en de volgende logische stap in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de biologische expertise. "Samen met de producenten van Bio Suisse investeren wij ook in het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe technologieën in de biologische landbouw", zegt Rolf Bernhard, hoofd agronomie bij de Migros coöperaties. Migros zet zich dus in voor meer voedselzekerheid en veerkracht dankzij duurzame systemen in de moeilijke wereldsituatie.

Bron: Bio Suisse


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven