Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Ruben Cress over productfotografie voor Bio4Pack:

"Mijn doelstelling: beelden creëren die net zo duurzaam zijn als de producten"

Ruben Cress, actief in fotografie & beeldconcept, heeft een paar weken geleden een mooie samenwerking gehad met Daily Designs, zo meldt hij op social media. Voor Daily Designs is hij aan de slag gegaan om biologisch afbreekbare verpakkingen van Bio4Pack te fotograferen. Hij schreef hierover de volgende blog op LinkedIn

Bio4Pack | Productfotografie
Naast interieurfotografie en zakelijke portretten vind ik high-end productfotografie een van de tofste vormen van fotografie. Lekker pietje precies bezig in de studio met de juiste zorg en kwaliteitchecks. Tot diep in de nacht, of vroeg in de ochtend, zolang het product maar juist wordt belicht. 

Een paar weken geleden heb ik een mooie samenwerking gehad met Daily Designs. Voor hen ben ik aan de slag gegaan om biologisch afbreekbare verpakkingen te fotograferen van Bio4Pack, een ecologisch verantwoord bedrijf dat zich inzet voor een duurzame wereld. Na telefonisch overleg en een vlotte brainstormsessie met Ties (van Daily Designs) werd het mijn doelstelling om beelden te creëren voor Bio4Pack die net zo duurzaam zouden zijn als de producten die zij produceren. Althans; hoe langer mijn beelden gebruikt worden, des te meer ik het ga zien als een compliment.

Het zou dus mooi zijn dat de uiteindelijke beeldwerken, de overkoepelende producten van een categorie in één oogopslag zou kunnen samenvatten, zodat navigeren op de website 'zonder na te hoeven denken' eenvoudiger wordt. Omdat sommige producten op zichzelf niet geheel duidelijk laten zien waarvoor ze ingezet kunnen worden, wilde ik gebruik maken van producten en ingrediënten. Omdat je precies ziet wat er afgebeeld is, is de link makkelijker te leggen (en worden vraagstukken onbewust voor je beantwoord) waarvoor de producten gebruikt kunnen worden, of in ieder geval is de categorie duidelijk. Als in; Thee, groente (afval), repen, chips, ontbijt en fruit. Om dezelfde kwaliteit licht en belichting te krijgen heb ik alles wat je hierboven ziet gefotografeerd, waarbij de afwerking voornamelijk in de nabewerking zit om tot één beeld te komen.

Uiteindelijk werden de beelden met wat extra DTP werk omgezet tot strakke banners die nu in de showroom hangen.

Toffe klus! Grote blij, vriendelijke groet,

Ruben

Voor meer informatie: ruben@rubencress.nl en www.rubencress.nl - www.bio4pack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven