Piekopbrengst voor bio-blauwe bessen in Californië en Georgia

Naturipe kondigt met trots het begin van het bio-blauwe bessenseizoen aan, met grote hoeveelheden die nu tot juni beschikbaar zijn. De bio-opbrengst is perfect getimed met de tijdelijke vertraging van de conventionele oogst die later deze maand wordt verwacht.

"Retailers zullen van dit aanbod willen profiteren om bio- marktaandeel te veroveren, een segment dat blijft groeien door de vraag van de consument", zo meldt het bedrijf in een persbericht. De bio-blauwe bessenpiek, die voornamelijk uit Californië en Georgia komt, is goed gepositioneerd om een ruimte op te vullen waar de opties beperkt zullen zijn als gevolg van de kleinere conventionele voorraden.

"Het weer in Californië is fantastisch geweest en heeft biologische blauwe bessen van superieure kwaliteit opgeleverd. Koele nachten en warme dagen brengen de oogst op gang", zegt Brian Bocock. "Wat ook opwindend is, is dat de Rocio-variëteit van Naturipe blijft verrukken met een mooie stevigheid en lekkere smaak. Onze telers hebben het hele jaar door hard gewerkt om grote hoeveelheden te leveren."

Naturipe raadt aan om tijdens deze piek over te schakelen op grotere bio-afname om voordeel te halen uit de extra bio-opbrengst die in het spel zijn. Consumenten blijven kiezen voor grotere verpakkingen, vooral gezinnen. Het bio-blauwe bessenseizoen in het noordwesten van de Stille Oceaan (inclusief Oregon, Washington en Brits-Columbia) loopt dit jaar wat achter door het koelere weer, maar het zou midden of eind juni moeten beginnen op te lopen en in juli en begin augustus een geweldig zomers afzetseizoen moeten opleveren.

De teelt van conventionele blauwe bessen zal dit jaar pieken tussen week 29 en week 32, met pieken in zowel de Pacific Northwest als Michigan en nog steeds een goede opbrengst in New Jersey. Ook de superfruitoogst in juni zal sterk zijn, maar over het geheel genomen minder dan in voorgaande jaren, omdat de oogsten in Georgia en North Carolina aan het eind van het seizoen te lijden hebben gehad van de eerdere vorst in die gebieden. De oogst in North Carolina zal van begin tot midden juni haar hoogtepunt bereiken, waardoor deze bessen perfect zijn voor promoties na Memorial Day.

De oogst van conventionele blauwe bessen in New Jersey is iets later op gang gekomen als gevolg van een koeler voorjaar. De oogst zal pieken van eind juni tot eind juli en beschikbaar zijn tot begin augustus. Op dit moment ziet de opbrengst in New Jersey er zeer goed uit en deze zal van groot belang zijn voor de vraag op 4 juli. Tijdens de piek zal uit deze regio promotiemateriaal voor alle verpakkingsformaten komen, maar de prijzen zullen sterk zijn als gevolg van het lagere aanbod in de sector en het effect van de inflatie op alle tuinbouwactiviteiten.

In het noordwesten van de Stille Oceaan komt het blauwe bessenseizoen door het koelere weer ook later op gang dan de vorige seizoenen. Naturipe verwacht dat de oogst in dit gebied eind juli een piek zal bereiken en dan eind september zal beginnen af te nemen, waardoor dit een belangrijke regio wordt voor het nazomerseizoen en voor promoties.

Voor meer informatie:
Jackie Hampton
Naturipe Farms
Tel: +1 443 814 0693
jacqueline.hampton@kglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven