Nultarief btw op groenten en fruit laat nog even op zich wachten

De invoering van een nultarief voor de btw op groenten en fruit kan niet voor komende zomer worden geregeld. Dat laat staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar aanleiding van Kamervragen weten aan de Tweede Kamer.

In het coalitieakkoord is onder meer opgenomen dat wordt bezien hoe de btw op groenten en fruit op termijn kan worden verlaagd naar 0%. "Het kabinet is momenteel bezig deze afspraak uit te werken. Het introduceren van een btw-nultarief voor specifieke voedingsmiddelen zoals groenten en fruit levert complexiteit op voor ondernemers en de Belastingdienst. Ieder onderscheid roept namelijk onvermijdelijk de vraag op waar de grens precies ligt", aldus de staatssecretaris.

"Het is van belang om groenten en fruit goed te definiëren. Dit wordt momenteel uitgewerkt en dat kost enige tijd. Het kabinet acht het van belang dat dit snel, maar ook zorgvuldig en in één keer goed gebeurt. Het is daarom niet mogelijk om dit voor 1 juli 2022 te regelen."

Staatssecretaris Van Ooijen gaat samen met de staatssecretaris van Financiën voor komende zomer de Kamer informeren over het plan van aanpak voor het invoeren van een btw-nultarief op groenten en fruit, inclusief een onderzoek naar de afwegingen en keuzes op het gebied van uitvoering die hierbij horen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven