Zeer grote brand bij beddenatelier Bedaffair

Bij een zeer grote brand is het ambachtelijk beddenatelier, waar circulaire natuurlijke pocketveermatrassen en circulaire boxsprings onder specificatie voor Bedaffair worden geproduceerd, verloren gegaan. Bedaffair is een uniek en innovatief Nederlands bedrijf dat natuurlijke circulaire pocketveermatrassen en circulaire boxsprings produceert en aanbiedt in haar eigen winkel te Heemstede, Noord-Holland. "We zijn enorm blij dat niemand gewond is geraakt, toch is het effect van de brand groot voor ons om in een keer te kunnen verwerken", zegt Marjolein Vaders, eigenaar en oprichter Bedaffair.

Bedrijfsleiding Bedaffair positief over heropbouw
"In 28 jaar ondernemen en pionieren in natuurlijk slaapcomfort hebben we voor diverse hete vuren gestaan", zegt Vaders, "Noch ons beddenatelier noch wij zijn mensen die bij de pakken neer gaan zitten. Op dit moment onderzoeken we een aantal scenario’s om zo snel als mogelijk de productie van de circulaire natuurlijke pocketveermatrassen en circulaire boxsprings te hervatten." Het bedrijf heeft naast een Nederlandse productie ook ambachtelijke beddenateliers in Duitsland waar de circulaire natuurlatex matrassen en massief houten bedden worden geproduceerd. De brand heeft op de productie van deze matrassen en bedden geen invloed.

Laatste nieuws
Amper twee weken na de brand is het bekend dat er over niet al te lange tijd weer geproduceerd worden. De productie zal worden hervat op een tijdelijke locatie. Doordat het bedrijf uitsluitend lokaal en ambachtelijk produceert en de natuurlijke grondstoffen van Nederlandse en Zweedse leveranciers komen, worden de nieuwe grondstoffen snel geleverd. "Het is een voordeel dat wij principieel lokaal en ambachtelijk werken. Dat scheelt enorm veel CO2 uitstoot door transport, maar ook nu, zoals bij deze gebeurtenis, kunnen we snel starten. De levertijd voor klanten blijft acceptabel, dit zullen 12 weken zijn in plaats van acht. Een normale levertijd voor meubels", meldt Vaders.  

Voor meer informatie: info@bedaffair.nl en www.bedaffair.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven