Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

"Hoe groter we groeien, hoe groter de impact is die wij kunnen maken"

Anne&Max zet hotelketen voor insecten op

Bij alle vestigingen van Anne&Max vind je nu een insectenhotel. "De biodiversiteit neemt helaas nog steeds af. En in de stad gaat dit nog sneller. Wij begrijpen dat wij met onze hotels niet het probleem gaan oplossen, maar wij dragen ons steentje bij en zetten dit probleem graag weer in de schijnwerpers", aldus de horecaketen.

Naast de insectenhotels heeft Anne&Max in hun laatste boxen (Valentijn- en Paasbox) een planeetaardig cadeautje gestopt. In een samenwerking met Dille&Kamille en The Pollinators zat er in elke box een zakje met bloemzaadjes. Deze bloemzaadjes hebben de gasten fanatiek gezaaid. Hopelijk ontstaat er hierdoor een bloemenzee waar de bijen, vlinders en andere bestuivers zich deze zomer aan te goed kunnen doen.

100% Planeetaardig
"Wij geloven in dat wij samen wel wat planeetaardiger worden. Wij doen dit al door de opzet van de direct trade met de koffieboeren in Peru, op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie, steeds meer vega(n) opties aan te bieden op de menukaart, duurzame kleding voor onze Anne’s en Max-en hier blijft het niet bij. Op onze zomermenukaart gebruiken wij geen avocado meer en meer dan 80% van de producten is bio."

In een MVO rapport beschrijft de keten haar groene doelen: van het starten van een voedselbos, 100% verpakkingsvrij tot aan het worden van BCORP. "Door samenwerking aan te gaan met eerlijke leveranciers zorgen wij dat alles wat goed smaakt ook goed voelt! Zo hebben wij samen met The Ketchup Project al meer dan 31.000 tomaten gered en door drinken van Lowlander bier zijn er al meer dan 300 zeegrasplantjes geplant in de Waddenzee voor het opvangen van CO2."

Groei
Anne&Max is hard aan het groeien. Onlangs is de 24e vestiging in Groningen geopend. Op 18 mei volgt er een vestiging in Delft en in in de aankomende tijd opent er een in Amstelveen. "Wij zijn nog lang niet uitgegroeid. Wij zijn altijd op zoek naar panden om ons in te vestigen en onze visie door te zetten."

Voor meer informatie: www.annemax.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven