High-tech farms, producten, eetgelegenheden en catering op grote schaal

Ex-profvoetballer Mario Gomez investeert in Food Tech start-up Organic Garden

Ex-profvoetballer Mario Gomez investeert in het Food Tech start-upbedrijf Organic Garden en ontmoet daar een oude kompaan: de  voormalige kok van het Duitse nationale voetbalelftal Holger Stromberg.

Samen met zijn medeoprichters Martin Wild en Martin Seitle wil Holger een revolutie in de voeding teweegbrengen. Korte transportafstanden, een natuurlijke gezonde tuinbouw, transparante processen en levensmiddelen in z'n geheel benutten: de voedingspioniers van Organic Garden denken binnen de toegevoegde waardeketen van begin tot eind, van de eigen farms tot aan de borden van de consumenten. Dankzij Holger Stromberg (in 1995 op 23-jarige leeftijd de jongste sterrenkok van Duitsland) hebben alle producten en gerechten van Organic Garden naast een goed geweten ook een goede smaak. Een concept dat ook Mario Gomez heeft overtuigd.


Mario Gomez (l) en Holger Stromberg

Een sms brengt de twee weer samen
Mario kent Holger sinds diens tijd als voedingsadviseur en kok van het Duitse nationale voetbalelftal. Dat de twee elkaar nu weer opnieuw tegenkwamen was echter puur toeval: "Ik zag foto's van Holger op social media. Hij zag er veel gezonder, en jonger, uit dan vroeger. Dus ik sms'te hem precies dat", zegt Mario lachend. Na deze eerste sms volgden meerdere afspraken waarbij Holger vertelde hoe hij zijn voedingsconcept in de afgelopen tijd verder had ontwikkeld en daarbij ook zijn eigen eetgedrag consequent had veranderd. Natuurlijk spraken de twee ook over Organic Garden. Met mede-oprichters Martin Seitle en Martin Wild had Holger partners gevonden die ook op een nieuwe en holistische manier over voeding willen nadenken: uitstekend van smaak en daarbij altijd regionaal, duurzaam en gezond voor mens en natuur.

Mario beschrijft zijn eigen motivatie om partner te worden als volgt: "Bij ieder gesprek en iedere hap van een nieuw Organic Garden-product merkte ik dat ik dichter bij mijn persoonlijke doel kwam om beter te eten. Voor mij is de smaak doorslaggevend. Ik ben net zoals de meeste mensen. Eten moet lekker, gezond en vaak snel beschikbaar zijn. Organic Garden biedt mij dat allemaal: ik kan er gewoon van genieten en erop vertrouwen dat het gezond is voor mij en onze planeet. Ik zie enorm toekomstpotentieel in Organic Garden en het is geweldig om deel uit te maken van deze verandering in de voedingssector."

Holger Stromberg is ook blij dat hij en Mario nu zijn herenigd na hun gezamenlijke tijd bij DFB: "Dat we Mario niet alleen als klant en fan, maar ook als investeerder voor ons hebben gewonnen, bewijst voor mij dat we met onze aanpak precies de juiste richting in zijn geslagen. Samen zullen we veel mensen enthousiast maken voor echt gezonde voedingsoplossingen."

Holistisch concept
Organic Garden heeft ambitieuze plannen. In de eerste fase van de oprichting van het bedrijf hebben Wild, Seitle en Stromberg zich erop toegelegd het bedrijf van begin af aan zo breed mogelijk op te zetten. Zo richtten ze de eerste productiefaciliteit op, evenals hun eigen Food Lab en breidden ze hun activiteiten uit op het gebied van schoolcatering en grootschalige catering. Daarnaast openden ze eetgelegenheden met eigen plantaardige hotdogs en bowls, creëerden ze de productdivisie 'Lovely Leftovers' en bewezen daarmee dat levensmiddelen helemaal benutten binnen een regionale toegevoegde waardeketen werkt.

Nu, in fase twee (met inmiddels meer dan tachtig medewerkers) breidt het bedrijf zijn productassortiment uit en schroeft de productiecapaciteit op. Voor de ontwikkeling van nieuwe voedingscreaties, bijvoorbeeld op basis van grondstofbesparende en nutriëntrijke algen, intensiveert Organic Garden met succes de samenwerking met gerenommeerde wetenschappers.

Daarnaast staat voor dit jaar de eerste spadesteek voor de eerste Organic Garden hightech farm met bijbehorende markthal gepland. Groenten, fruit, kruiden, paddenstoelen, algen en vis zullen hier naast elkaar gekweekt worden zonder daarbij onnodige energie te verspillen en de bodem te verstoren. Ook de residuen en het afval die naast de hoofdproducten ontstaan zullen opnieuw worden gebruikt. Mario Gomez kijkt vol verwachting uit naar dit moment: "Mijn doel is om in de toekomst vooral in een markthal van Organic Garden inkopen te doen. Omdat ik weet dat ik hier alleen levensmiddelen en producten van hoge kwaliteit krijg: gezond voor mij en de natuur."

Martin Seitle, de initiatiefnemer van Organic Garden, is ook zeer blij met de komst van Mario Gomez. De financieel deskundige heeft al tal van startende ondernemingen succesvol begeleid en heeft al vroeg de zakelijke kansen ingezien van het produceren van levensmiddelen in een grondstofbesparende kringloop die gepaard gaat met slimme technologieën. "We zijn een duurzaam en tegelijkertijd economisch ingesteld bedrijf. Het maakt me des te trotser dat Mario Gomez uit oprechte overtuiging in ons investeert en dat hij ons op de lange termijn actief wil begeleiden, niet als reclame-ambassadeur maar als aandeelhouder. Dat ligt helemaal in lijn met onze bedrijfsfilosofie."

Voor meer informatie:
Organic Garden AG
Friedrichshofener Str. 1
D-85049 Ingolstadt, Duitsland
+49 841 938 923 80
info@organicgarden.de
www.organicgarden.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven