Natural Growth verhoogt opbrengst en zoetheid aardbeienoogst

Proeven met de recent geïntroduceerde plantversterker Natural Growth laten een consistente verbetering zien in opbrengst en zoetheid gedurende een jaarrond lopende proef in de aardbeienteelt.

"Natural Growth, een organisch product, heeft in aardbeien opnieuw zijn unieke eigenschap aangetoond door een verbeterde symbiose te creëren tussen wortelexudaat en substraatgebonden microbiologie", vertelt Sion Eichmuller van Vena Vitae BV. "Verbeterde opname van voedingsstoffen en een verhoging van het weerstandsvermogen van de plant zijn slechts enkele van de waargenomen resultaten."

"Maar wat nog interessanter is, is het feit dat dankzij de unieke eigenschap van Natural Growth om assimilaten af te voeren en opnieuw te verdelen, de vruchten sneller uitgroeien en het suikergehalte aanzienlijk toeneemt.

Ook het verlies als gevolg van botrytis of meeldauw is significant gedaald. In het proefproject van 2021 werd in de desbetreffende test geen meeldauw aangetroffen, terwijl deze in de controlepartij duidelijk traceerbaar was.

Een door de teler zelf geïnitieerde smaakpaneltest gaf duidelijk aan dat de met Natural Growth behandelde aardbeien een vollere smaak en een hogere brix hadden."

Natural Growth is geregistreerd op alle Europese Inputlists en kan zowel in biologische als niet-biologische teelten gebruikt worden.

Voor meer informatie:
Sion Eichmuller
Vena Vitae Benelux BV
sion@venavitae.com
www.venavitae.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven