Van fast fashion naar slow food bij Ekoplaza Alkmaar

De biologische supermarkt aan het Hofplein in Alkmaar is uit zijn jasje gegroeid en gaat daarom flink verbouwen. Om de overlast voor klanten te beperken, is gekozen voor een noodwinkel. Vanaf 10 mei wordt voor 4 weken een pop-up store aan de Laat 128 (voormalig Primark) geopend.

Duurzaam verbouwen
Voor ondernemers Pelle en Arjan Nijdam is dit niet hun eerste grote verbouwing. Vorig jaar hebben zij hun winkel in Heerhugowaard verhuisd en flink uitgebreid. Tijdens de verbouwing in Alkmaar staat duurzaamheid voorop. Arjan: "We kiezen voor een nieuw, centraal koelingssysteem dat werkt op CO2 in plaats van koelgas. Het systeem koelt niet alleen de producten, maar verwarmt op een winterdag met de restwarmte ook de winkel. Hierdoor wordt de centrale verwarming overbodig en gaan we voor een gasloze winkel."

Drie in één
In de Ekoplaza aan het Hofplein kan de klant vanaf de heropening op 16 juni terecht voor alle biologische boodschappen, natuurlijke verzorgingsproducten en tevens voor een eerlijk, biologisch stukje vlees. De ambachtelijke slagerij wordt namelijk geïntegreerd in de Ekoplaza versmarkt.

Ook verbreedt de Ekoplaza Alkmaar het assortiment. De nieuwe winkel wordt rijkelijk gevuld met groenten en fruit uit het seizoen, afgebakken brood, verse bereide maaltijden, heerlijk verfrissende dranken, kwaliteitswijnen en -bieren, een glutenvrij assortiment. Ook huishoudartikelen, baby-, sport- en diervoeding of supplementen zullen niet ontbreken. Een winkel voor de biologische fijnproever.

Parkeren
Omdat de pop-up store minder goed per auto bereikbaar is, besloten de ondernemers een speciale actie op te zetten. Pelle: "Klanten krijgen vanaf 2 mei een kaartje mee dat goed is voor het gratis laten bezorgen van de boodschappen. Op deze manier proberen wij de klanten met grote boodschappen tegemoet te komen." De actie geldt alleen voor de noodwinkel en bij besteding van 50 euro of meer.

Voor meer informatie: arjannijdam@gmail.com en www.ekoplaza.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven