Machandel nu volledig in Britse handen

Glasbeek Haulerwijk BV. draagt zijn 40% aandelen in Machandel BV. over aan Windmill Organics Ltd. Hierbij is de producent van biologische en biodynamische producten voor 100% in handen gekomen van Windmill Ltd. Sinds 2012 waren zij al grootaandeelhouder met 60% van de aandelen, naast aandeelhouder zijn zij ook een belangrijke klant van Machandel.

Het familiebedrijf is in 1978 opgericht door Piet Glasbeek die met zijn partner Bonnie Hof de onderneming uitbouwde. De afzet groeide tot over de landsgrenzen en het bedrijf is daarmee internationaal bekend geworden. Belangrijke afzetlanden zijn volgens directeur Han van der Loo tegenwoordig Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. Het biologische en biodynamische assortiment bestaat onder andere uit groente- en fruitproducten, pindakaas, notenpasta’s en soepen, sauzen en vleesvervangers.

In 2012 is er een doorstart van het bedrijf geweest met hulp van branchegenoot Windmill Organics uit Groot Brittannië na een faillissement. De jaaromzet van het bedrijf ligt rond de 35 miljoen euro. Er werken ongeveer honderd mensen.

Met deze overdracht wordt de continuïteit gegarandeerd, beide bedrijven delen dezelfde ideologie, om gezond en biologisch voedsel voor iedereen beschikbaar te maken.

Piet Glasbeek (oprichter Machandel) is verheugd dat de continuïteit van het bedrijf door de overeenkomst behouden blijft. "Dit sluit goed aan bij onze huidige ideeën over de verduurzaming van de wereld. Ik ben blij dat onze biodynamische manier van denken zich verspreidt en dat we daar van toegevoegde waarde zijn."

Voor meer informatie:
Machandel b.v.
+31 (0)516 425 020
info@machandel.com
www.machandel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven