Crackers met krekeleiwit nu verkrijgbaar bij Bio-Planet

"Laag gehalte insectenmeel stimuleert mensen om het eens uit te proberen"

Tholen - Het biologisch assortiment van Yuma is vanaf nu verkrijgbaar in alle Bio-Planetwinkels in België. "We starten met ons assortiment aperitiefcrackers en binnenkort lanceren we ons nieuwe product, het knäckebröd. Al onze producten bevatten duurzaam krekeleiwit. We willen consumenten hiermee op een laagdrempelige manier vertrouwd maken met deze nieuwe bron van eiwitten", vertelt Gabrielle Wittock namens Yuma.

En er is meer nieuws. Yuma is ook geselecteerd door het European ValuSect program, dat als doel heeft duurzame insecteneiwitten tot de nieuwe voedseltrend te maken. "Hierin past Yuma natuurlijk heel goed. Elk merk zal door de experts van ValuSect begeleid worden om een innovatief idee rond eetbare insecten te ontwikkelen."

Oplossing voor voedingstekort
Yuma wil consumenten vertrouwd maken met een nieuwe lokale en duurzame bron van eiwitten: de krekel. Daarom verwerkt Yuma krekelmeel in diverse producten. Gabrielle: "Ik was al tien jaar vegetariër en leed aan voedingstekorten die nooit konden worden gecompenseerd door voedingssupplementen. In 2014 heb ik gewerkt bij een krekelboerderij in Brussel en daar kwam ik voor het eerst in aanraking met voeding op basis van insecten. Een mooie ontdekking voor mij, het eten van insecteneiwitten was de eenvoudige en ethische oplossing die ik zocht. Krekeleiwit bevat veel proteïne, het bevat meer Omega 3 en meer vitamine B12 dan zalm en er zit meer ijzer in dan in spinazie. Ook zit er zelfs meer calcium in dan in melk en meer kalium dan in bananen."

Gabrielle en Delphine

Delphine Dulière sloot zich op een gegeven moment aan bij het avontuur. Met een stapsgewijze strategie willen Gabrielle en Delphine mensen geleidelijk aan laten wennen aan het eten van insecten. Er is een zachte gewenningsaanpak uitgewerkt, met als doel om zo veel mogelijk mensen snel vertrouwd te maken met het idee van het eten van insecteneiwitten. "Onze strategie is om via de achterdeur binnen te komen om zo de psychologische barrière te verlagen. We hebben er bewust voor gekozen om producten aan te bieden met een laag gehalte aan insectenmeel. Dit verkleint de kans op afwijzing en stimuleert mensen juist om het eens uit te proberen."

De crackers zijn er in zes varianten:

  • Cumin & Mustard Onion
  • Chive & Espelette pepper
  • Tomato & Sesame
  • Emmental & Italian Bouquet
  • Rosemary & Linseed
  • Sea Salt & Pumpkin seeds

En er zijn twee soorten knäckebröd: Herbs & pepper en Multigrain.

Voor meer informatie:
Gabrielle Wittock
Yuma Food
gabrielle@yumafood.com 
www.yumafood.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven