Vanaf de derde week van mei zijn de producten van Goldate verkrijgbaar bij Amanvida. De online bio-groothandel neemt dadelstroop, dadelsuiker en dadelpasta van het merk uit Dubai op in het aanbod. Stuk voor stuk 100% natuurlijke suikervervangers.
Goldate is een jong merk uit Dubai dat houdt van dadels. Er zijn veel meer soorten dadels dan de medjool die hier heel bekend is. "Goldate werkt samen met grote en kleine dadelproducenten uit het Midden-Oosten. Goldate heeft een neus voor het vinden van de beste topkwaliteit dadels. Met hun jarenlange ervaring in export en verkoop, brengt Goldate nu de sappige biologische dadelproducten uit de zonnige Arabische Emiraten tot bij ons. Puur of als praktische natuurlijke suikervervangers voor in de keuken: dadelsuiker, dadelpasta en dadelstroop", vertelt Aaltje van der Zee namens Amanvida.
Deze producten kunnen als alternatieve zoetstof gebruikt worden in gebak, desserts, smoothies en tal van gerechten. "Om dadels te verwerken in je eten laat je deze best even weken. Dit is niet altijd handig of praktisch. Goldate biedt kant-en-klare oplossingen zonder in te boeten aan kwaliteit of voedzaamheid. Daar komt bij dat dadels een bron zijn van veel vezels, vitaminen en mineralen."
Goldate dadelsuiker: 100% puur dadelpoeder als natuurlijker suikervervanger
Goldate dadelsuiker of dadelpoeder is enkel en alleen gemaakt van dadels. Deze worden ontpit, gedroogd en fijngemalen tot een licht poeder met een zachte en natuurlijke zoete smaak. "Dadelpoeder is een gezonde en natuurlijke suikervervanger zonder toevoegingen.
Goldate gebruikt sukari dadels. Deze worden geteeld in Al Qassim, een provincie in het midden van Saudi-Arabië. Het zonovergoten klimaat proef je terug in deze sappige, zachte, goudkleurige dadels met karamelachtige smaak."
- Een suikervervanger om mee te bakken en te koken
- Het voordeel van dadelsuiker is dat er hele dadels in worden verwerkt. Deze bevatten naast fruitsuikers ook vitaminen, mineralen, een beetje vet en heel veel vezels.
- Omdat het zo vezelrijk is, lost dadelsuiker niet op in vloeistof. Gebruik het dus eerder als suikervervanger in gebak, energierepen, smoothies, als topping voor yoghurt, desserts en in allerhande gerechten.
Goldate dadelstroop
Goldate dadelstroop is een vloeibare siroop van 100% dadels, zonder toevoegingen, met een karamelachtige zoete smaak. "Het voordeel van dadelstroop is dat er hele dadels in worden verwerkt. Er zit dus niet alleen de natuurlijke zoetigheid van dadels in, maar ook de vezels, vitaminen en mineralen. Het is een interessant alternatief voor geraffineerde suiker, honing, agave- of ahornsiroop. Dadelstroop is geconcentreerder dan dadelsuiker. De zoetigheid kan je naar eigen wens doseren door meer of minder dadelstroop te gebruiken. Dit kan makkelijk dankzij de handige knijpfles met doseerdop."
Waar gebruik je dadelstroop voor?
- Als 100% natuurlijke zoetstof in smoothies, thee, koffie, dranken, energierepen, gerechten en babyvoeding
- Als heerlijke topping op pannenkoeken, wafels, ijs, havermout, yoghurt, salades en stukjes fruit
- Als lekkere smaakmaker in marinades, dipsausjes, vinaigrettes of sauzen
- In een gezichtsmasker of haarmasker
Goldate gebruikt voor zijn dadelsiroop biologische Bahri dadels uit de Verenigde Arabische Emiraten. "Deze worden beschouwd als de zoetste en romigste dadels die er zijn. Ze hebben een gele kleur en een zoet-sappige smaak. Goldate verwerkt ze vakkundig tot een vloeibare, donkerbruine dadelstroop waarmee je gerechten makkelijk een zoete toets geeft."
Goldate dadelpasta: lekkere voedzame en natuurlijke zoetigheid
Dadelpasta is een supervoedzaam ingrediënt dat je zo kan eten als spread of kan verwerken in gezonde snacks zoals energierepen. Dadelpasta of dadelpuree is eigenlijk niets anders dan 100% gemalen dadels, verwerkt tot een smeuïge pasta.
Goldate gebruikt zoet-sappige Bahri dadels (foto hierboven) uit de Verenigde Arabische Emiraten. Deze staan gekend als de meest romige en zoete dadels. Tijdens het productieproces wordt er nauwgezet op gelet dat er geen stukjes pit mee worden verwerkt. Het resultaat is een heerlijk zachte, romige pasta die je makkelijk kan verwerken.
Waarvoor gebruik je dadelpasta?
- Dadelpasta wordt traditioneel gebruikt als vulling voor koekjes, gebak en allerhande zoetigheid.
- Het is ook een goede basis voor gezonde snacks zoals energierepen of energieballetjes.
- Dadelpasta is ook lekker in yoghurt, smoothies of sauzen zoals barbecuesaus of ketchup.
- Je kan het zo smeren op de boterham en als alternatieve zoetstof gebruiken in babyvoeding, jam of zelfgemaakte spreads.
Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen. Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk.
Ook particulieren kunnen terecht op de website van Amanvida.eu. Hiervoor geldt vandaag besteld, morgen geleverd.