Mattisson introduceert serie bio-ciders

"Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"

Tholen - Mattisson heeft een nieuwe serie biologische ciders ontwikkeld. De appelcider azijnen vallen op vanwege de smaken, maar met name de kokosazijn springt in het oog. Deze laatstgenoemde is gemaakt van vers kokossap dat gefermenteerd wordt tot azijn. "Met dit product in het aanbod kunnen natuurvoedingswinkels zich echt onderscheiden", vertelt Mathilde Eldink namens Mattisson Healthcare.

Kokosazijn
Ze geeft aan dat de kokosazijn een idee was van Mattisson-oprichter Ruud van Tol. "Appelazijn is meer een hype product. Dus wilde hij er nog echt iets bijzonders bij ontwikkelen. En dat is onze kokosazijn zeker. Deze azijn is gemaakt van vers kokossap dat op natuurlijke wijze gefermenteerd wordt. Omdat het puur en ongefilterd is heeft het een troebel uiterlijk. De sliertjes in de azijn worden ook wel 'the mother' genoemd, deze geven aan dat het nog levend is. Wanneer deze eruit worden gefilterd verliest het zijn werking."

Volgens Mathilde heeft het kokosazijn een echte zurige azijnsmaak, maar dan in combinatie met kokos. "Het wordt veel in de Filipijnse keuken gebruikt. Omdat het geen uitgesproken smaak heeft kan het in veel verschillende gerechten verwerkt worden, ook kun je het mengen met een drank. Eigenlijk kan het dus op dezelfde manier gebruikt worden als normale natuurazijn. Dit azijn is zo puur dat je het zelfs als tonic voor de huid kunt gebruiken." De kokosazijn is verkrijgbaar in een fles van 500 milliliter.

Appelcider azijn
Aan twee van de producten uit de serie biologische appelazijnen van Mattisson zijn smaken toegevoegd. "Dat is volgens mij nieuw in Nederland. We hebben een variant ontwikkeld met Kaneel & Kurkuma, deze is daardoor wat zoeter van smaak. Gebruik hem bijvoorbeeld over een salade. Ook hebben we er een met Gember & Kurkuma, die is wat meer spicy. Beide ingrediënten zijn hartstikke populair, dus daar konden we niet omheen."

Links Kaneel & Kurkuma, rechts Gember & Kurkuma

Appelazijn ontstaat bij het fermenteren van appels. Net als de kokosazijn bevatten de appelazijnen nog 'the mother' en zijn daardoor nog wat troebel. "Ook ons appelazijn is zowel voor inwendig als uitwendig gebruik geschikt. Zo kan het ingezet worden als verzachtend middel voor de keel, maar kan je het ook gebruiken als tonic voor de huid en als conditioner voor je haar."

De biologische appelazijn Puur, Kaneel & Kurkuma en Gember & Kurkuma is verkrijgbaar in een fles van 500 milliliter. Van Puur is ook een 1 literfles beschikbaar.

Voor meer informatie:
Mathilde Eldink
Mattisson Healthcare
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
030 6017378
mathilde.eldink@mattisson.nl  
www.mattisson.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven