Naast 'gewone krupuk', op basis van garnalen en tapioca, heeft Yakso vanaf nu ook een vegan krupuk. "Een heerlijk bijgerecht voor praktisch al je Indonesische gerechten of 'gewoon' als tussendoortje. De nieuwe krupuk wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten, zoals tapoica, gember en een mooie mix van kruiden en groente. Hierdoor is het geschikt voor vegetariërs en veganisten. Een perfecte aanvulling op de traditionele krupuk van Yakso gemaakt van (19%) garnalen", vertelt Ilse Reitsma namens FZ Organic Food.
Tapoica is het belangrijkste (basis)ingrediënt voor de vegan krupuk. Tapoica is een gedroogde en fijngemalen cassavewortel die op verantwoorde wijze is geteeld. Daarnaast is het een zeer geliefd ingrediënt bij Aziatische gerechten. "De vegan krupuk wordt gebakken in 100% zonnebloemolie, is lekker luchtig en een tikje krokant. Extra lekker met een dip van Yakso Chilisaus."
Voor meer informatie:
Ilse Reitsma
FZ Organic Food
Oppers 58
8471 ZM Wolvega
0561 611000
ilse@fzorganicfood.com
www.fzorganicfood.com