Aanmeldingen van bedrijven welkom

BioVelddag 2022 op donderdag 23 juni: Ontmoeten, Inspireren & Innoveren

De BioVelddag 2022 komt er weer aan. "We pakken dit jaar uit en ontmoeten elkaar graag live in het veld! Twee jaar lang was het niet mogelijk elkaar in het veld te ontmoeten. Daar komt nu verandering in. Op donderdag 23 juni staan de velden van proefboerderij Broekemahoeve in Lelystad weer vol met de nieuwste biologische innovaties. Ook hebben we geleerd van de hybride BioVelddag in 2021. Het nieuwe BioVelddag platform was een groot succes en kan ook dit jaar weer volop ingezet worden", vertelt Geertje Schlaman-Kok.

Een korte terugblik naar 2021
De BioVelddag 2021 stond volledig in het teken van het nieuwe BioVelddag platform. "Het was even wennen, maar het heeft zijn waarde als kennisbank dubbel en dwars bewezen. En wat blijkt? De informatie, video's, podcast en activiteiten werden ook na de BioVelddag regelmatig bekeken. In 2021 had het platform (www.biovelddagen.nl) 2624 unieke bezoekers. Bovendien piekte het bezoekersaantal tijdens gerelateerde evenementen als de Biokennisweek. Genoeg reden dus om nog meer gebruik te maken van het platform."

BioVelddag 2022
In 2022 dus een combinatie van een live BioVelddag, ondersteund met het kennisplatform. Het is hoog tijd elkaar weer in het veld te ontmoeten. Donderdag 23 juni is het zo ver en dan pakken ze graag groot uit. De velden van proefboerderij Broekemahoeve in Lelystad worden dan weer gevuld met marktkraampjes, machines, proefveldjes en demonstraties. 

Mechanisatiebedrijven demonstreren nieuwe machines en zaadbedrijven nieuwe en robuuste rassen letterlijk in het veld. Bezoekers zien met eigen ogen en ervaren gewasdiverse teelttechnieken. Strokenteelt, mengteelten en agroforestry staan naast de rassenproeven letterlijk in het veld. Daarnaast staan op een centraal veldplein marktkramen met bedrijven die op alle mogelijke manieren actief zijn of willen worden, in de biologische landbouwsector. Een combinatie van machines, demonstraties, proefveldjes en workshops. Wat vervolgens het hele jaar is terug te vinden op www.biovelddagen.nl.

Er zijn verschillende deelnamepakketten, alle mogelijkheden zijn te vinden op www.biovelddagen.nl. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 15 mei. Vanwege de organisatie en personeelstekorten in de faciliterende branche als catering en tentverhuur, is dit een strakke deadline. Dus is het verstandig om er snel bij te zijn. Sponsoren krijgen extra zichtbaarheid in het veld en op de Biovelddag website. De BioVelddag is gratis toegankelijk voor bezoekers en start om 14.00 uur.

De BioVelddag wordt samen met de sector en belangenverenigingen georganiseerd door: Open teelten- WUR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm en de BioAcademy.

Voor meer informatie en aanmelden: www.biovelddagen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven