Zeilend vrachtschip Tres Hombres lost bio-cacao in Amsterdam

Afgelopen dinsdag is het zeilschip de Très Hombres weer aangekomen bij Chocolatemakers. Het schip is bijna 6 maanden onderweg geweest naar het westelijk havengebied van Amsterdam. In het ruim ligt maar liefst 10 ton biologische biologische Trinitario cacaobonen. Hiermee kunnen zo'n 200.000 speciale Tres Hombres repen gemaakt worden, die dit jaar ook in twee nieuwe smaken verschijnen. De lading is gelost aan de eigen kade van Chocolatemakers, pal naast de fabriek.  

De foto's van de aankomst zijn afkomstig van Amports

Sinds 2012 brengt de Tres Hombres elk jaar een flinke lading cacao naar de chocoladefabriek van Chocolatemakers. Ook deze keer kostte het weer zes maanden om de reis af te leggen. Een reis die van de Dominicaanse Republiek naar Nederland 4143 zeemijlen (7673 kilometer) bedraagt. 

Foto: Amports

Het idee achter de Très Hombres en haar rederij Fairtransport sluit naadloos aan bij de duurzame filosofie van Chocolatemakers. Toen oprichter en eigenaar Rodney Nikkels tien jaar geleden hoorde van de Très Hombres is er meteen samenwerking gezocht. Het schip is vernoemd naar drie vrienden die droomden van duurzaam vrachtvervoer over zee. Om deze droom te realiseren hebben ze een 32 meter lange brigantijn uit 1943 gerestaureerd. In het najaar zal het schip in weer koers zetten naar de Caraïben.

Foto: Amports

Naast de twee bekende Tres Hombres repen (melk met zeezout en puur met cacaonibs), introduceert Chocolatemakers ook twee nieuwe repen; een donkere melk reep met koffie en cacaonibs en een
100% pure reep. Bij het lossen van de cacao waren deze repen voor het eerst te proeven. Deze uitbreiding was nodig. "Het bewustzijn van de consument groeit en er worden bewustere keuzes in
de supermarkt genomen. Deze emissievrij-vervoerde repen zijn een totale hit en we krijgen er steeds meer vraag na."

Klik hier voor de LinkedIn-post van Amports over de aankomst van Très Hombres.

Voor meer informatie: www fairtransport.eu en www.chocolatemakers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven