Vanessa Bersuat, Biogaronne:

"Als gevolg van de vorst zal het Franse aardbeienseizoen meer verspreid zijn"

Voor Biogaronne is het aardbeienseizoen meer dan 3 weken geleden begonnen. "Dit weekend was de eerste teeltpiek voor de Gariguette-aardbeien. Op dit moment zijn twee van de vier telers hun seizoen gestart. Tegen het einde van de week zullen alle vier de telers in productie zijn gegaan", vertelt salesdirecteur bij Biogaronne Vanessa Bersuat.

Grote Franse opbrengst en kleine Franse consumptie
Het seizoen is tot nu toe vrij goed verlopen, ook al zijn de prijzen veel sneller gedaald dan tijdens het vorige seizoen. "De omvang van de partijen aardbeien die op de markt zijn gebracht, is momenteel in alle Franse teeltgebieden vrij groot. We hadden het geluk dat we tijdens het paasweekend mooi weer hadden, maar deze week is het weer helaas wat slechter. Dit is niet goed voor de consumptie, maar we hopen dat het de teelt zal vertragen, zodat de markt een betere doorstroming krijgt en de prijzen zullen gaan stijgen. Het liefst zouden we zien dat de zon echt goed gaat schijnen om zo de vraag te kunnen stimuleren. In vergelijking met andere telers, die moeite hebben om hun partijen kwijt te raken, doen wij het eigenlijk best goed."

Net als voor andere gewassen heeft de vorst ook gevolgen gehad voor de aardbeienteelt in het zuidwesten van Frankrijk. "Hierdoor heeft een van onze telers twee weken vertraging opgelopen, waardoor het meer gespreid zal zijn, maar gezien de huidige situatie op de markt zou dit juist een voordeel moeten opleveren."

Nieuwe sobere, gesloten kartonnen verpakkingen met kleine openingen
Dit jaar en voor het eerst verhandelt Biogaronne de aardbeien in sobere kartonnen verpakkingen met kleine openingen. "In het verleden verhandelden we onze aardbeien in kartonnen punnets met grote openingen. Omwille van de coronacrisis en omwille van diefstallen in de winkels, verkopen we onze aardbeien nu in gesloten verpakkingen. Om een maximale zichtbaarheid te garanderen, hebben onze verpakkingen kleine openingen aan de zijkanten, in de vorm van aardbeien. Op verzoek van onze klanten hebben we verder gekozen voor een zekere soberheid, die symbool staat voor de zuidwestelijke herkomst."

Behalve met het aardbeienseizoen, is Biogaronne inmiddels ook begonnen met het komkommerseizoen.

Voor meer informatie:  
Vanessa Bersuat - Salesdirecteur
Biogaronne
Romas RD 13, 47130 Port-Saint-Marie, Frankrijk
+33 (0)5 53 98 39 10
v.biogaronne@orange.fr
http://biogaronne.info 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven