Friedbert Deggelmann van Reichenau-Gemüse wilde een paar jaar terug iets nieuws proberen en begon in 2018 met de eerste biologische teeltproeven in gember. Zijn inspanningen hebben inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Vandaag wordt hij beschouwd als de pionier van de bio-gemberteelt op het eiland en zijn product is zeer geliefd.
Hij kon in 2020 en 2021 tussen augustus en november meer dan 30 ton gember oogsten. "Gember heeft ongeveer 200 dagen nodig van jonge plant tot oogst. Het heeft veel licht en water nodig. Gember houdt niet van wateroverlast of droogte," vertelt hij aan het weekblad Konstanz.
Duitse gember is niet zo lang houdbaar als geïmporteerde gember, die het hele jaar door te koop is. Anderzijds is het niet over lange afstanden vervoerd en is het een regionaal biologisch product. Wat de prijs betreft, moet je dieper in de buidel tasten en ongeveer 2,40 euro betalen voor 100 g. In de koelkast is deze gember makkelijk 2 tot 3 weken houdbaar.
Voor meer informatie:
www.reichenaugemuese.de