Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Vietnam stimuleert biologische kokosnotenteelt

De autoriteiten in de provincie Tra Vinh in Vietnam proberen bedrijven en telers die biologische kokosnoten telen met elkaar in contact te brengen tot wederzijds voordeel. De bedrijven kunnen zich verzekeren van een gestage aanvoer van biologische kokosnoten voor verwerking en de telers krijgen gegarandeerde afzetmarkten en inkomens.

De provincie Mekong Delta is de tweede grootste kokosnootproducent van het land, na buurland Ben Tre. Volgens het ministerie van Landbouw beslaat het kokosareaal meer dan 23.600 ha en bedraagt de jaarlijkse productie 250 miljoen noten. Het departement moedigt bedrijven aan om samen te werken met telers om het areaal voor de biologische teelt van kokosnoten uit te breiden en producten van de noten te maken.

Lam Huu Phuc, adjunct-directeur van het departement van Planning en Investeringen van de provincie, zei dat Tra Vinh promotieactiviteiten had uitgevoerd om investeringen aan te trekken van kokosnootbedrijven in Ben Tre om de biologische kokosnotenteelt en -verwerking uit te breiden.

Bron: en.vietnamplus.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven