FrieslandCampina-biologische garantieprijs €1,75 omhoog in mei

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor mei is 1,75 euro hoger ten opzichte van vorige maand (55,50 euro). Deze verhoging is gebaseerd op hogere biologische referentie-prijzen in de afgelopen periode en de verwachting dat de biologische boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven verder stijgen als gevolg van de aanhoudende vraag naar biologische zuivelproducten.

Deze maand bedraagt de eiwitwaarde 918,50 euro, de vetwaarde 459,25 euro en de lactosewaarde 91,85 euro per 100 kg.

De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor 2022 tot en met mei bedraagt 54,15 euro per 100 kg melk.

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kg melk op jaarbasis.

Op basis van de maandelijkse bio-garantieprijs ontvangt een lid-melkveehouder melkgeld. Het melkgeld is gebaseerd op de hoeveelheid en het eiwit-, vet- en lactosegehalte van de geleverde melk van het desbetreffende melkveebedrijf. Het verschil tussen de bio-garantieprijs en het melkgeld ontstaat door de verrekening van de vaste kosten van 0,29 euro. Daarnaast zijn er afhankelijk van het seizoen toeslagen en/of heffingen.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven