Grote brand bij De Terp

Bij biologische landbouwbedrijf De Terp in Erichem heeft afgelopen zaterdag een grote brand gewoed. Hierdoor zijn vier loodsen en één woning op het terrein verwoest. De brand ontstond aan het begin van de middag en de brandweer heeft de hele nacht van zaterdag of zondag nog nageblust. De harde wind en de vonkenregen maakten het moeilijk om de brand te bestrijden. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt dat er in totaal zo'n 60 eenheden aan het werk geweest (onder andere blusvoertuigen, hoogwerkers en helikopters van de politie).

Eigenaar en oprichter Jeroen Robbers gaf maandagochtend aan liever nog geen reactie te geven. Ze zijn vooralsnog druk met het crisisoverleg en dergelijke. Aan het Lutterveld 2A in Erichem zijn zowel De Terp Squashpackers als biologisch landbouwbedrijf De Terp gevestigd. De Terp belevert jaarrond verschillende retailers in de EU.

Josan Meijers, burgemeester van de Gemeente Buren, geeft op de website van de gemeente aan mee te leven met iedereen die door de brand getroffen is. "Inwoners en hulpverleners ter plaatse vertelden mij dat het razendsnel ging en dat het vliegvuur heel beangstigend was. De impact is natuurlijk enorm voor de mensen die hun huis en/of bedrijf verloren. Maar ook voor de omwonenden was het een aangrijpende dag. Ik leef dan ook mee met iedereen die hierdoor getroffen is."

Op de gemeentewebsite staat verder dat door de brand scherven van zonnepanelen in de omgeving terecht zijn gekomen. De gemeente heeft daarom gisteren al de openbare weg schoon laten maken en deze week zullen de bermen gemaaid worden. Ze adviseren de omwonenden om op te letten met het uitlaten van honden in de bermen, zodat zij zich niet aan de scherven verwonden.

Agrariërs die scherven aantreffen in hun weiland krijgen het advies om geen vee te laten grazen in deze weilanden. Vervuilde percelen moeten gemaaid worden, omdat gras met scherven van zonnepanelen niet geschikt zijn als voer voor vee. Dat geeft ook LTO aan.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven