"Op een laagdrempelige manier insecten proeven"

Geen kroket, maar Kriket

Tholen - De biologische krekelrepen van Kriket krijgen de komende tijd waarschijnlijk meer voet aan de grond in Nederland. Kriket is namelijk een samenwerking aangegaan met JetDrinks. "JetDrinks is de nieuwe officiële verdeler voor Nederland. We zijn erg blij met deze samenwerking, waarmee we niet alleen bio-winkels hopen te bereiken, maar ook verkooppunten buiten de bio-sector. Denk daarbij aan horeca, foodservice, zelfs geschenkmanden", vertelt Michiel Van Meervenne, oprichter van Kriket.

Hij geeft aan een erg goed gevoel te hebben over de samenwerking. "De belangrijkste reden om voor JetDrinks te kiezen is dat ze een heel leuk assortiment hebben, met een beetje buitenbeentjes en merken met een speciaal verhaal. Ze bereiken met duurzame en innovatieve producten de consument die echt voor iets bijzonders gaat. Daar passen onze krekelrepen erg goed tussen."

De biologische krekelreep is zeker geen alledaags product. "Dat is ook wel het toffe er aan. Met onze Kriket-repen laten we zien dat je op een leuke laagdrempelige manier insecten kunt proeven. We spelen graag in op de nieuwsgierigheid van de consument. Ik ben er van overtuigd dat een deel van de bevolking er klaar voor is om insecten in het voedingspatroon op te namen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar proteïnerijke alternatieven, onze repen passen uitstekend in dit plaatje. Het gaat om een gezond bio-reepje dat ook nog lekker is."

Michiel is vorige week bij het in Weesp gevestigde JetDrinks op bezoek geweest. "We hebben daar een meeting gehad met heel het salesteam. Ik heb ons verhaal van a tot z uit kunnen leggen en zij stelden op hun beurt alle vragen die in hen opkwamen. Bij JetDrinks vinden ze het ook erg leuk dat we met Nederlandse krekels werken, de kwekerij zit slechts een half uurtje bij hun kantoor vandaan."

De Kriket-repen zijn er in drie varianten: The Original, Chocolate Chirp en Double Date. De biologische repen van Kriket bestaan uit een mix van noten, granen, zaden en krekelmeel. Elke reep bevat wel 20 krekels. De krekels worden gedroogd en daarvan maken ze een heel geconcentreerd poeder.

Voor meer informatie:
Michiel Van Meervenne
Kriket
+32 (0)473 951402
michiel@kriket.be 
www.kriket.be 

JetDrinks
Flevolaan 34
1382 JZ Weesp
0294 255853
info@jetdrinks.nl 
www.jetdrinks.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven