Odin-klanten kunnen doneren

Biologische walnotenleverancier helpt vluchtelingen in Moldavië

Moldavië is een klein en arm buurland van Oekraïne. Toch doen ze alles om duizenden Oekraïners te helpen die hun eigen land ontvlucht zijn. Ook de Moldavische leverancier Novanut, die walnoten levert voor het Nieuwe Band-merk, helpt vluchtelingen op te vangen met eten en eerste levensbehoeften. En Odin en de klanten van Odin ondersteunen hen daarbij.

Gratis maaltijden en andere levensbehoeften
"In het restaurant van mijn vrouw bieden we vluchtelingen uit de Oekraïne gratis eten aan, zoals soep, vlees en iets te drinken", vertelt Ion Calhun, directeur Novanut. "In totaal hebben we 15 tot 40 personen per dag die hier gebruik van maken. Ook hebben we pakketjes met hygiënische producten als zeep, shampoo, een tandenborstel en dergelijke die we weggeven aan mensen die het nodig hebben. Voor de kinderen hebben we pakketjes met blocnotes, potloden en schoolspullen. We financieren dit met hulp van donaties via Facebook en van kerken, maar ook met ons eigen geld. We hebben vanwege deze hulp bijvoorbeeld ook extra kosten van brandstof, het inkopen van eten, koks, etc."

Persoonlijke hulp belangrijk
"We hopen dat we hiermee door kunnen gaan zolang het nodig is", vervolgt Ion. "We willen zelf hulp overhandigen aan vluchtelingen. Mijn overtuiging is dat iedereen in nood persoonlijke hulp moet krijgen en niet via een tussenpersoon."

In goede en slechte tijden
"Novanut is al tientallen jaren een trouwe leverancier van biologische walnoten", vertelt Theo Boon, directeur van Odin. "We verkopen deze noten onder ons huismerk De Nieuwe Band. We vinden het ontzettend goed wat Ion doet en hopen ook dat hij hier mee door kan gaan. We vinden het belangrijk om in de relatie met onze klanten en leveranciers altijd te streven naar dat we goed voor elkaar zorgen in goede en slechte tijden. We hebben daarom besloten dat we vanuit Odin om te beginnen €5.000 aan Novanut doneren om hun hulp aan de Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen. Daarmee kunnen ze een aantal weken hun goede werk financieren."

Elke euro helpt
"Daarnaast willen we onze klanten en andere relaties vragen of ze ook een bijdrage willen doen", vult Merle Koomans van den Dries van Odin aan. "Elke euro helpt! Iedereen kan meehelpen door bij de boodschappen aan de kassa in een Odin winkel een extra bedragje te doneren voor Moldavië of door een bijdrage over te maken. Wij zorgen ervoor dat alle donaties bij Novanut terecht komen en hebben er alle vertrouwen in dat Ion en zijn familie er de goede dingen mee doen!"

Op de website van Odin is te vinden hoe de bijdrage kan worden overgemaakt.

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven