BioNederland-leden volgen workshop over zorgvuldige verwerking bij De Halm

"Aan de hand van de tool kon ons bedrijf als praktijkcase behandeld worden"

Diverse leden van BioNederland waren afgelopen dinsdagmiddag te gast bij De Halm in Heeswijk-Dinther voor de workshop over zorgvuldige verwerking. Na een presentatie over de speciaal ontwikkelde tool met betrekking tot verwerking kregen de deelnemers letterlijk een kijkje in de keuken. Met deze tool in de hand werd kritisch gekeken naar het verwerkingsproces.

Rob van den Berg (in witte jas) geeft wat toelichting over het proces

De Halm is de enige producent van biologische ontbijtgranen (zoals onder andere havermout, muesli en granola) die alle processtappen in eigen bedrijf uitvoert. Dit maakt het bedrijf tot een zeer geschikte locatie om de tool uit te proberen. Rob van den Berg, algemeen directeur van De Halm, kijkt met een goed gevoel terug op de workshop: "Het was leuk en interessant om bedrijven uit diverse schakels uit de biologische keten in huis te hebben om over zorgvuldige verwerking van bio-producten te sparren met behulp van de tool. Alex van den Boom, onze kwaliteitsmanager, had de tool ingevuld. En aan de hand daarvan kon ons bedrijf als praktijkcase behandeld worden. De deelnemers kregen de opdracht om tijdens de rondleiding als kritische bio-inspecteur naar ons productieproces te kijken. Naderhand werden de punten besproken. Daar kwam als conclusie uit dat we het goed voor elkaar hadden, maar dat hadden we natuurlijk niet anders verwacht."

Aanleiding workshop
Eén van de uitgangspunten van de Europese wet voor biologische productie is dat biologische producten zorgvuldig verwerkt worden, zodat de biologische kwaliteit gehandhaafd blijft. Maar wat is zorgvuldige verwerking eigenlijk? Tijdens de workshop werden gezamenlijk voor allerlei sectoren de verschillende verwerkingsmethodes behandeld. 

Eén van de deelnemers reageert in een LinkedIn-post van BioNederland als volgt op de workshop: "Inspirerende workshop, zin om het in de praktijk te brengen bij mijn eigen organisatie."

Voor meer informatie:
BioNederland
Nieuwe Kazernelaan 2 D42
6711 JC Ede
030 2339970
info@bionederland.nl 
www.bionederland.nl 

Rob van den Berg
De Halm
De Morgenstond 11b
5473 HE Heeswijk-Dinther
0413 293090
rob@dehalm.nl 
www.dehalm.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven