Twee nieuwe repen met 'gezeilde cacao'

De Amsterdamse Chocolatemakers introduceren niet één, maar twee nieuwe repen in hun meest duurzame assortiment met gezeilde cacao. Een donkere melk reep met 52% cacao, koffie en cacaonibs en een 100% pure reep.

Cacaobonen worden normaalgesproken met veel uitstoot in containerschepen van Zuid-Amerika of Afrika naar Europa getransporteerd. De cacaobonen voor deze repen van
Chocolatemakers worden echter volledig op windkracht met het zeilschip Tres Hombres geleverd. Het schip is 4 maanden onderweg van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam.

Deze uitbreiding was nodig. "Het bewustzijn van de consument groeit en er worden bewustere keuzes in de supermarkt genomen. Deze emissievrij-vervoerde repen zijn een totale hit en we krijgen er steeds meer vraag na", zo luidt het statement van Chocolatemakers in het persbericht.

De Tres Hombres 100% is extreem puur, maar volgens Chocolatemakers toch super toegankelijk en hij is helemaal suikervrij. De chocola heeft een intense cacaosmaak. De bonen komen van Öko-Caribe, een boerencoöperatie uit de Dominicaanse Republiek. Zij leveren hoogwaardige kwaliteit Trinitario cacaobonen.

De Tres Hombres 52% is heerlijke koffie-chocolade met crispy cacaonibs. Voor deze donkere melkchocolade worden 'Trinitario' cacaobonen gebruikt, die ze direct bij boerencoöperatie
Conacado uit de Dominicaanse Republiek kopen. Een verfijnde smaak die versterkt wordt door krachtige biologische koffiebonen, afkomstig van een vrouwen-coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia.

De cacao- en koffiebonen reizen met het zeilschip de Tres Hombres op windkracht van de Caraïben, in pakweg vier maanden over de Atlantische Oceaan, naar de kade in Amsterdam. In de chocoladefabriek wordt vervolgens 'single origin' bio-chocolade op ambachtelijke wijze gemaakt, volledig op zonne-energie.

Voor meer informatie: info@chocolatemakers.nl en  www.chocolatemakers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven