Pegafit, van Koppert

Boomlijm tegen mieren, cotonet en bladluizen in biologische teelt

De Pegafit®-boomlijm, die op de markt wordt gebracht door Koppert, heeft de certificering beet voor gebruik in de biologische tuinbouw. De certificering is afgegeven door CAAE, een Spaanse certificeringsinstelling, die heeft geverifieerd dat Pegafit voldoet aan de Europese normen (Verordening (EU) 2018/848) voor toepassingen in de biologische teelt.

Dankzij deze certificering kan Pegafit worden gebruikt als gewasbeschermingsmiddel in biologische teeltbedrijven. "We stellen biologische telers een zeer doeltreffend hulpmiddel ter beschikking om de nadelige gevolgen van plagen zoals mieren of bladluizen in de buitenteelt te voorkomen. We hebben het dan in de eerste plaats over houtige gewassen, zoals citrus en andere fruitbomen", vertelt José Miguel Fernández, productmanager van Pegafit bij Koppert Spanje.


Toepassing van Pegafit op een amandelboom

Fysieke barrière op de stam
Pegafit is een sterk klevende boomlijm die rond de stam wordt aangebracht en zo een fysieke barrière vormt die voorkomt dat insecten naar de bovenste delen van de boom kruipen. "Het product is bestand tegen water en heeft een houdbaarheid van ongeveer 10 weken. Het is een effectief middel om plagen zoals cotonet in citrus en bladluizen in amandelbomen tegen te houden. De meest doeltreffende werking zien we evenwel bij mieren. Het gebruik van Pegafit neemt elk jaar in heel Spanje toe, vooral in Castilla-La Mancha, De Valenciaanse Gemeenschap, Extremadura, Murcia en Andalusië", laat het bedrijf weten. 

"Sinds de lancering twee jaar geleden is Pegafit niet meer weg te denken uit de markt door het gebruiksgemak, doeltreffendheid en winstgevendheid. Momenteel is het het enige product in zijn soort dat in Spanje is toegelaten voor gebruik in zowel de conventionele als biologische tuinbouw. Pegafit wordt op de markt gebracht in blikken van 5 liter en de gebruikelijke dosering varieert van 1 tot 2 blikken per hectare, afhankelijk van het aanplantdichtheid."

Voor meer informatie:
Koppert
C/ Cobre 22
Pol. Industrial Ciudad del Transporte del Poniente
04745 La Mojonera (Almería) - Spanje
Tel: +34 950 55 44 64
www.koppert.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven