"Inspanning door ambassade opent deuren"

Handelsmissie biologische landbouw | België & Luxemburg: nog een paar plekken beschikbaar

Tholen - Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor de handelsmissie biologische landbouw | België & Luxemburg. De door LNV Brussel, BioNederland en Export Partner georganiseerde handelsmissie wordt gehouden van 8 tot en met 11 mei. "Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar en aanmelden kan tot en met eind april. Dus wees er snel bij. Het is een combinatie van bezoek aan de BioXpo beurs in Brussel, gesprekken met groothandel en retail en de deelnemers krijgen inzicht in de markt en trends", vertelt Natalie Oudenhoven namens BioNederland."

Ze geeft aan dat de deelnemers tijdens de missie voorzien zullen worden van relevante marktdata. "Er staan gesprekken met diverse partijen op het programma, waaronder de groothandel en retail. Hiermee krijgt men meer inzicht in de markt. Wat wil de lokale consument en hoe kunnen zij hierop inspringen? Ook zien ze wat de groeimarkten van zowel België als Luxemburg zijn."

De Handelsmissie Biologische Landbouw | België & Luxemburg brengt deelnemers langs verschillende punten in Brussel, de Waalse markt en Luxemburg. Met een bezoek aan onder andere:

  • BioXpo Brussel
  • BioWallonië (branchevereniging BE)
  • Bio-Planet | Bio'OK | Colruyt | Cactus
  • BioFresh & Biogros (groothandel LUX en BE);
  • Receptie op de residentie van de NL ambassadeur in Brussel & afsluitend op de residentie van de NL ambassadeur in Luxemburg.
  • Biovereenegung (branchevereniging LUX)

"Enorm belangrijk dat de ambassade zich hiervoor inspant"
Daan Busscher gaat namens Export Partner nog wat dieper in op het programma. "Dit is het moment voor bedrijven die bio-producten produceren om samen met ons die markten te verkennen. Er staat onder meer een receptie op de residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Luxemburg op het programma. In België en Luxemburg is het enorm belangrijk dat de ambassade zich hiervoor inspant. Dit opent letterlijk deuren. Deze inspanning toont aan dat er zeker kansen liggen voor biologische producten."

Hij geeft aan dat voor de receptie ook inkopers uitgenodigd worden. "Tijdens deze missie kan men op een laagdrempelige manier meer inzichten over de bio-markten van Wallonië en Luxemburg krijgen. Het is heel waardevol om in een korte tijd een complexe markt inzichtelijk te krijgen. Op dinsdagmiddag wordt een debat gehouden, waarbij overheid vanuit Nederland en Luxemburg naar België komt. Daarbij zullen wij ook aansluiten."

De handelsmissie is met name bedoeld voor bio-producenten, maar ook bedrijven met natuurlijke producten zijn volgens Daan van harte welkom.

All-in prijs
Natalie vertelt tot slot dat deelnemers voor deze handelsmissie gebruik kunnen maken van de RVO MKB voucher. "Daarmee krijgen ze een aanzienlijke korting. Deelnemers hoeven tijdens de handelsmissie nergens naar om te kijken. Alles wordt geregeld, van reis en verblijf tot diners en lunches. Het is echt een all-in prijs."

Klik hier voor meer informatie over de handelsmissie.

Voor meer informatie: daan@exportpartner.com en www.exportpartner.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven