Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Zakelijke markt nieuwe tak van sport bij Landzicht

"Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"

Tholen - Landzicht Biologisch, boerderij to business, is gevestigd op biologische boerderij Landzicht. Naast eigen geteelde akker- en tuinbouwproducten levert Landzicht Biologisch inmiddels een breed pakket biologische AGF voor horeca, foodservices en retail. Floor Visser en Perry Falter zijn de drijvende krachten achter deze nieuwe tak van sport. Zij werken nauw samen met een groep bio-telers uit de regio.

"Wij werken volgens de jaarcyclus van de seizoenen, zoals de teelt tenslotte gaat op onze boerderij en die van bio-collega's. Een aantal keer per week kan er worden besteld. Aan de hand van de bestellingen gaan de boeren het land op om te oogsten. Het werken volgens deze cyclus komt absoluut de versheid van de leveringen ten goede. Onze klanten helpen we bij het maken van keuzes passend bij het seizoen; er is meer variatie dan zij denken. Ook informeren we hen waar de producten vandaan komen. Zijn er speciale wensen? Wij gaan voor hen op zoek", vertelt Perry.

Floor en Perry

Nieuwe schuur
Sinds juni 2021 is de 'nieuwe schuur' in gebruik genomen. De vele ruimten (laaddok, werkvloer, koelcellen), het kantoor met zicht op de werkvloer en het geavanceerde computersysteem maken het werken heel efficiënt. Daardoor kon een wens van Floor in vervulling gaan; het aanbieden van een totaalassortiment. "Een uitdagende, maar ook zeer passende stap voor Landzicht. Landzicht levert al bijna 30 jaar groentepakketten aan abonnees/particulieren. Ik zag een kans: alle mooie biologische producten ook vers verkrijgbaar maken voor de zakelijke markt. Op deze manier voeg ik een eigen tak toe aan de boerderij", vertelt Floor.

De schuren

Landzicht had door de jaren heen een goed contact met Perry Falter opgebouwd. Perry was eigenaar van Ecoville, een biologische groothandel. Perry verkocht Ecoville, maar dat hij zijn kennis en kunde niet zo maar aan de wilgen wilde hangen, begreep Floor maar al te goed. "De stappen die Landzicht nam, pasten precies bij Perry en zo kwam hij met zijn jarenlange ervaring, deskundigheid en enthousiasme het team van Landzicht versterken."

De groenten- en bloementuin van Landzicht

Telers met specialisaties
Floor en Perry hebben nauw contact met de telers die aan Landzicht leveren. "Er zitten hartstikke veel bio-bedrijven hier in de Hoeksche Waard en omstreken. Zelf telen we voornamelijk wortelen, bieten, aardappelen en heel veel verschillende bladgroenten zoals kropsla, slamix, snijbiet, paksoi enzovoorts; veelal voor ons groente-abonnement. Onze collega bio-telers hebben elk wel een specialisatie. Bimi, broccoli, verschillende rassen prei, heel veel soorten bessen, we vinden voor elk gewas een geschikte teler of de teler vindt ons. Soms maken we zelfs van te voren afspraken zodat de teler zeker is van afzet en zich helemaal op de teelt kan richten, de afzet nemen wij voor onze rekening. Als een teler wil pionieren met een bepaalde teelt denken wij mee en gooien visjes uit wie interesse heeft in het product. Dat maakt ons best uniek. Het regionale assortiment is de corebusiness, maar producten uit het buitenland worden niet geschuwd, juist de combi maakt het aanbod compleet", zegt Floor.

Mees en Floor Visser poten aardappelen

Snijkeuken voor verse frites
Sinds kort wordt er door het tweetal verse friet gesneden op de boerderij. Vanaf oogst 2022 wordt gestart met het snijden van Landzicht aardappelen. De komende tijd wordt er gewerkt aan de inrichting van de snijkeuken om aan de toenemende vraag naar verse biologische friet te kunnen blijven voldoen.

Snijbiet oogsten

Biodiversiteit
Op Landzicht wordt veel tijd en aandacht besteed aan biodiversiteit. Perry geniet daar zichtbaar van. Hij is zelf ook elke dag op het land te vinden. Niet alleen tussen de groentegewassen, hij verliest zijn hart vooral in de fruitboomgaarden, bloemen- en kruidentuin. Perry: "Er groeit hier zoveel moois, kleurrijks en eetbaars, zomaar om te plukken. Koks voel ik als het ware met me meekijken op deze boerderij. 'You run it like your own business', zeggen ze hier weleens, een mooi compliment, ik voel me echt helemaal op mijn plek."

Rechts: Perry knipt dille in de kruidentuin

Voor meer informatie:
Landzicht Biologisch
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
078 2204227
06 54381388
perry@landzichtbiologisch.nl 
floor@landzichtbiologisch.nl 
www.landzichtbiologisch.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven