"Ons eerste jaar is boven verwachting goed verlopen"

Katoenen jubileum voor duurzaam warenhuis Nieuw Mos

Tholen - Bij Nieuw Mos in Amersfoort zit de feestweek er bijna op. Een week lang werd het gevierd dat het duurzame warenhuis vandaag precies 1 jaar geleden werd geopend. 

Modeshow en winacties
Het jubileum werd vorige week zaterdag afgetrapt met een markt waarop lokale producenten van artikelen in de winkel hun waren presenteerden. Verder was er een boeklezing, er waren workshops van fermentatie tot natuurlijke make-up en er waren elke dag winacties. De klapper was een modeshow op donderdagavond. De medewerkers van Nieuw Mos toonden op de groene loper de nieuwe voorjaarscollectie, voor het publiek van klanten, bekenden en familie die werden verrast met glas champagne.

Dat het eerste jubileum zo groots werd aangepakt is niet voor niets, vertelt Anita Groenendijk. "Toen we de winkel vorig jaar openden, konden we dat niet groots vieren, want we zaten middenin de lockdown." Ondanks deze wat ongewone start, zijn de zaken in het eerste jaar goed verlopen. "Het was voor ons iets heel nieuws. We komen niet uit het modevak, hoewel 80% van het assortiment kleding is. Het geeft een heel andere dynamiek dan wat we gewend zijn met de natuurvoedingswinkel. Toch is ons eerste jaar boven verwachting goed verlopen." 

Duurzame producten
Behalve duurzame kleding voor dames en heren wordt er onder andere ook woontextiel, servies en baby-artikelen verkocht. "Alles wat we verkopen is duurzaam geproduceerd, dat is heel ontspannen shoppen voor de bewuste consument merken we. De uitdaging met duurzaam leven is dat het eigenlijk een minimale aankooppatroon vraagt of tweedehands. Maar als je de keten wilt veranderen zodat er echt duurzamer geproduceerd wordt, moet je dat, net als in de landbouw, bij de oorsprong aanpassen. Het is dus belangrijk dat nieuwe producten verantwoord geproduceerd zijn." 

Voor meer informatie:

Nieuw Mos Warenhuis
Leusderweg 21
3811 NK Amersfoort
06 18993837
info@nieuwmos.nl 
www.nieuwmos.nl 
Instagram
Facebook


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven