Mexicaanse leverancier van bio-voeding behaalt ROC-certificering

Campos Borquez, een jaarrond leverancier van biologische en duurzame voedingsmiddelen, heeft als eerste teeltbedrijf in Mexico de Regenerative Organic Certification (ROC) gehaald, een mijlpaal voor het bedrijf.

Campos Borquez is het eerste teeltbedrijf in Mexico dat de Regenerative Organic Certification (ROC) heeft gekregen.

"Mijn familie maakte deel uit van een groep pioniers in een vallei waar Norman Borlaug onderzoek deed voor de Groene Revolutie; het maximaliseren van de opbrengst om voldoende voeding te hebben voor een snel groeiende bevolking was de kern van duurzame tuinbouw voor de generatie van mijn ouders," zegt Pablo Borquez, de CEO van Campos Borquez. "De tijden zijn veranderd en onze rol in de geschiedenis van de duurzame tuinbouw wordt bepaald door de visie en richtlijnen van de Regenerative Organic Alliance. We zijn er trots op dat we de certificering hebben gekregen en dat we deel uitmaken van deze beweging."

De toepassing van duurzame praktijken omvat drie belangrijke pijlers: gezondheid van de bodem, dierenwelzijn en sociale eerlijkheid.

De implementatie van duurzame praktijken omvat drie belangrijke pijlers: bodemgezondheid, dierenwelzijn en sociale eerlijkheid. De certificering kent drie niveaus, Brons, Zilver en Goud en vereist dat leden zich door de jaren heen verbeteren om de certificering te behouden. "Met ROC willen we blijven bouwen aan ons duurzaamheidsdoel, met een grotere focus op de biologische praktijken van het bedrijf naar een die meer pro-actief is in hoeveel leven en organisch materiaal er in onze bodem is, evenals het opvangen van atmosferische koolstof in de grond," zegt Sergio Borquez, Pablo's zoon en EVP van het bedrijf.

Dit is een grote stap voorwaarts in de manier waarop tuinbouw in Mexico wordt bedreven en deze prestatie bevestigt nogmaals dat Campos Borquez zich inzet om een verantwoord tuinbouwbedrijf te zijn.

Campos Borquez heeft een stichting die vier gemeenschapscentra heeft gebouwd en beheert met ontwikkelingsprogramma's die jaarlijks meer dan 70.000 gebruikers bereiken.

"Hoewel we er altijd naar gestreefd hebben om de ecosystemen en gemeenschappen waarin we werken te koesteren, helpt deze certificering ons om onze missie naar een hoger niveau te tillen. Het biedt gelijkgestemde organisaties en consumenten een instrument om commercieel met elkaar in contact te komen en dient tegelijkertijd als richtlijn om iedereen in onze organisatie te houden aan de hoogste normen van duurzame praktijken. We hebben met onze bijna 10-jarige samenwerking met Fair Trade uit de eerste hand gezien hoe certificeringen ons bereik kunnen vergroten en een belangrijke rol kunnen spelen in de cultuur van ons bedrijf."

Campos Borquez heeft een stichting die vier gemeenschapscentra heeft gebouwd en beheert met ontwikkelingsprogramma's die jaarlijks meer dan 70.000 gebruikers bereiken. Deze programma's variëren van recreatieve activiteiten tot beroepsopleiding, studiebeurzen, ambachten, kunst en gezinstherapie. Dankzij de eerlijke handel konden de sociale programma's dieper doordringen in de gemeenschap van hun werknemers via een op empowerment gebaseerd systeem, waardoor ze ongelooflijke projecten konden uitvoeren, zoals de aanleg van een watervoorzieningssysteem voor een stad met meer dan 300 huizen. ROC zet nieuwe horizonten in deze zoektocht naar een gezonde en duurzame voedselvoorziening.

Voor meer informatie:
Rodrigo Torres
Campos Borquez
+1 520 415 4859
rtorres@camposborquez.com 
www.camposborquez.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven