Resultaten van de Kringloopwijzer 2019 en 2020

De resultaten uit de Kringloopwijzer 2019 en 2020 zijn bekend. Het aantal biologische melkveebedrijven is gem. 34,5 stuks, voornamelijk uit Noord Nederland; Studiegroepen in Friesland en Groningen, alsmede verspreide BD-bedrijven.

Deze eerste illustratie geeft een beeld van het gemiddelde milieuresultaten. Deze is gerelateerd aan de door WUR en LBI geformuleerde KPI-drempelwaarden.

De drie volgende volgende geven een beeld van de resultaten van gemiddelde van de Biologische melkveebedrijven in vergelijking met die van Koeien & Kansen 2019 en gem. van Vruchtbare Kringloop (VK) 2019-2020, als representanten van de reguliere melkveehouderij. (VK heeft ca 20% kleibedrijven). Voor CO2-eq uitstoot zijn de weergegeven resultaten per ton meetmelk omgerekend naar resultaten per ha. 

De twee volgende grafieken geven een beeld van de invloed van de bedrijfsstructuur en/of management van Biologische melkveebedrijven op de CO2-eq uitstoot per ha en de NH3-emissie per ha.

Deze laatste grafiek laat zien dat de NH3-emmissie per ha afneemt naarmate het aantal weide-uren toeneemt. (Dit is niet de stal-emissie/koe, maar betreft de NH3/ha- per jaar, zowel in de stal als in het land)

Voor meer informatie:
Kees Water
Ekopart
keeswater@ekopart.nl
www.ekopart.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven