Carrefour past blockchaintechnologie toe op AGF-producten van het bio-huismerk

Om consumenten meer transparantie te kunnen bieden over de herkomst en de gehanteerde teeltmethode heeft Franse supermarktketen Carrefour onlangs aangekondigd met ingang van april 2022 blockchaintechnologie toe te gaan passen op alle biologische AGF-producten van het huismerk.

Door de QR-code op het etiket te scannen, kan de herkomst en de weg die een bepaald biologisch AGF-product product heeft afgelegd worden achterhaald: de naam van de teler, de locatie van het teeltbedrijf en van het verpakkingsstation, de wijze van vervoer, de kwaliteit van het product: de oogstdatum, enkele analyseresultaten, het ras van het product en de certificering van het product: de datum van omschakeling naar biologisch, het officiële certificaat en de diverse initiatieven van de teler.

"Carrefour heeft zichzelf via het 'Act for Food'-programma verplicht om een hoog transparantieniveau ten aanzien van de producten te garanderen en zal dit doen aan de hand van 100% traceerbaarheidssysteem. Door deze technologie als eerste toe te passen op onze biologische AGF-producten, bevestigen we onze ambitie om leider te worden op het gebied van de voedseltransitie voor iedereen," vertelt Benoît Soury, manager biologische markt bij Groupe Carrefour.

©Carrefour/Het eerste product dat van dit systeem zal profiteren, is een fourpack Carrefour Bio tafelsinaasappelen uit Spanje. Carrefour is van plan om de blockchaintechnologie in de nabije toekomst uit te breiden door deze ook toe te passen op andere producten van het Carrefour Bio-merk.

"Voortbouwend op de eerder gedane inspanningen met betrekking tot de voedseltransitie voor iedereen, was Carrefour de eerste Europese supermarktketen die in 2018 met IBM een blockchain voor voedseltraceerbaarheid heeft gelanceerd voor de Filières Qualité Carrefour-producten. Sinds vorig jaar is dit systeem al uitgebreid met textielproducten van het merk TEX en sinds kort wordt het dus ook toegepast op de AGF-producten van het merk Carrefour Bio om consumenten nog meer transparantie te kunnen bieden."

Voor meer informatie: 
carrefour.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven