Spaanse Alcoaxarquía gaat nu ook bio-avocado’s uit Mexico verkopen

Met het oog op verdere marktuitbreiding heeft het Spaanse Alcoaxarquía op 22 maart een exclusiviteitscontract voor de komende 10 jaar getekend met het Mexicaanse Aguacaturry voor de afzet van bio-avocado’s.

In een eerste fase gaat het om het fruit dat geteeld wordt op een areaal van 155 hectare. In de komende jaren komen ook de avocado’s van de rest van de boomgaarden van het Mexicaanse bedrijf in aanmerking, eens de omschakelingsperiode naar biologische teelt is voltooid. In totaal zal Aguacaturry binnen enkele jaren beschikken over een biologisch areaal van 480 hectare.

Van rechts naar links: José Antonio Alconchel (CEO van Alcoaxarquía) en Efraín Benítez (CEO van Aguacaturry) in de faciliteiten van Grupo Alcoaxarquía in Vélez Málaga (Spanje)

Aguacaturry maakt op deze manier deel uit van de groep teeltbedrijven waaraan Alcoaxarquía teeltadvies en certificeringen verleent en waarvan het de opbrengst afneemt. Aguacaturry zal ook profiteren van de R&D-lijn die Alcoaxarquía heeft ontwikkeld in samenwerking met verschillende onderzoeksprojecten.

Zowel de percelen als het pakstation van Aguacaturry bevinden zich in de omgeving van Tepic, hoofdstad van de staat Nayarit, ten zuiden van Baja California en nabij de Pacifische kust, een bevoorrechte locatie voor de teelt van avocado's.

Van rechts naar links: Efraín Benítez (CEO van Aguacaturry), Juan Becerra (directeur van Alcoaxarquía) en César Ramírez (technisch directeur van Aguacaturry) in een van de boomgaarden van het Mexicaanse bedrijf in Nayarit.

Beide bedrijven werken reeds drie seizoenen samen in een project dat nu culmineert in de overeenkomst die zojuist is ondertekend.

Met deze alliantie verwerft Grupo Alcoaxarquía de capaciteit om de biologische afzet in de komende 3 jaar met 5.000 ton te verhogen, met name in de periode tussen oktober en januari. Aguacaturry verzekert dan weer de afzet van haar biologische productie dankzij de toegang tot de klantenkring van Alcoaxarquía.

Voor meer informatie:
José Antonio Alconchel 
Alcoaxarquía
+34 607396517
joseantonio@alcoaxarquia.es 
www.alcoaxarquia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven