Uit de oude doos: Muzikale veiling met De Kromme Jongens

De liedjes van De Kromme Jongens werden in het Westlands dialect gezongen en gingen over Westlandse thema's, bijvoorbeeld over het harde en onzekere tuindersleven. Bekendheid genoot de band daardoor voornamelijk in het Westland. In 1988 speelde Peter Kruithof, Gert Kögeler en Rob van der Meij nog bij een koor in De Lier als begeleidersband. Al gauw kwamen ze op het idee om zelf een band te vormen en muziek te maken met als thema: Westland. 

Muzikale veiling op 9 april 1996 met medewerking van de band De Kromme Jongens in de groenteveiling Westland Noord aan de Nieuweweg in Poeldijk (Westlands fotobureau)

Besloten werd de groep Bakkie Pleur te noemen, maar uiteindelijk werd het toch veranderd naar Kromme Jongens. In 1989 is besloten een eigen single op te nemen. Hierop kwamen de nummers: ‘k wil weer naar het Westland gaan en Julia. Datzelfde jaar werd er een tweede single uitgebracht met de nummers: Kassen van glas, Bakkie pleur en Bij de veiling.

Optreden van de band De Kromme Jongens in de groenteveiling Westland Noord aan de Nieuweweg in Poeldijk op 9 april 1996 (Westlands fotobureau)

Bron: Wikipedia | Historisch Archief Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven