Jonge Jersey stiertjes arriveren op de boerderij bij DID-IT

Vrijdag zijn er weer 13 Jersey stiertjes bij DID-IT aangekomen om grootgebracht te worden.

De prachtige jonge stiertjes hebben enkele weken bij de moeders melk gedronken maar moeten nu leren drinken aan de biologische melk voeder machine, vertelt Martha Jeuken. Dat is een behoorlijke uitdaging voor DID-IT maar de moeite waard. Ze krijgen een halsband met een persoonlijke chip zodat ze aan de melkmachine niet teveel drinken en plaats kunnen maken voor de anderen. De vorige lichtingen kalveren deden het er heel goed op.

Poppe Braam kan deze Jersey stierkalveren, die anders na 2 weken afgevoerd worden naar de diervoederindustrie, herbergen in zijn potstal. Er is veel mis in ons gebruikelijk systeem van met dieren (en zeker de mannelijke) omgaan, daarin wil DID-IT met de biologische boeren laten zien dat het ook anders kan.

Deze stiertjes groeien hier op in een potstal waar ze op stro liggen en waar ze het hele jaar door naar buiten kunnen in kruidenrijk grasland. Na een paar weken zullen ze overgebracht worden naar de biologische boerderij op Eyckenstein waar ze enkele jaren een mooi leven hebben.

Het grootbrengen van de Jersey stiertjes is een project van Poppe Braam en 12 biologische boeren met Jersey koeien waarvan de biologische Jerseymelk wordt verkocht en ook romige kaas en ijs wordt gemaakt.

Jerseys zijn geen vleeskoeien maar geven bijzonder smakelijke melk. De Jersey stieren die, na de eerste maanden bij DID-IT, tot een leeftijd van enkele jaren op biologische wijze en nagenoeg uitsluitend buiten gehouden worden (Boerderij Eyckenstein, Maartensdijk), leveren een voortreffelijke kwaliteit biologisch vlees dat zich kan meten met de beste vlees rassen.

De producten zijn koop bij biologische winkels in de regio Utrecht en bij de biologische boerderijwinkel van Eyckenstein.

Voor meer informatie:
DID-IT
info@diditorganic.nl 
www.diditorganic.nl 
www.jerseyvleesbestellen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven