Schoffelspecialist levert nieuwe schoffelmachine bij Vitalis

Tholen - Bij Vitalis kan men dit seizoen weer vooruit, nu de tweede Steketee schoffel is gearriveerd. Hengers Agro leverde de machine maandag af bij het veredelingsbedrijf.

Klantspecifiek
De Steketee EC weeder 5, zoals de schoffelmachine voluit heet, is een model dat door veel telers kan worden gebruikt. "Het is een frontschoffel die wordt gebruikt voor gewassen die in rijen worden geteeld. Vitalis gaat deze machine inzetten bij teeltproeven in de vollegrond." Deze machine is helemaal klantspecifiek in te stellen. Afhankelijk van de breedte van de rijen wordt de machine op maat gemaakt.

Van oldtimers naar schoffels
Gerry Vos en Henry Meijering hebben ieder jarenlange ervaring in de verkoop van mechanisatie. Samen startten ze hobbymatig met het verhandelen van klassieke Toyota Landcruisers en nadat dat steeds professionelere vormen aannam, gingen ze zich daarnaast ook weer op de landbouw richten. Sinds 1 januari 2021 is Hengers Agro dealer van Steketee en de zaken lopen goed. In het eerste jaar werden er ruim 20 schoffels verkocht. "Die hebben we in de winter verkocht en zijn we nu druk aan het afleveren", vertelt Henry.

Een blik in het bedrijf waar schoffelmachines en Toyota Landcruisers gebroederlijk naast elkaar staan.

Henry en Gerry doen veel demonstraties met een camerastuursysteem. "Dan gaan we met een demonstratiemachine naar een teler, die bouwen we precies naar hun gewas met het juiste wielspoor en dan laten we zien hoe het werkt."

Schoffelspecialist
Hengers richt zich uitsluitend op schoffelmachines. Een bewuste keuze, vertelt Henry. "De huidige machinatie is zo groot, wij vinden het leuk om ons ergens in te specialiseren. Om uit te leggen wat er op schoffelgebied allemaal mogelijk is." En er is veel mogelijk. Steketee is een snelgroeiend bedrijf. Lemken, het bedrijf achter dit merk, bouwt dit jaar een nieuwe fabriek in Dinteloord. Daarbij wordt er extra geïnvesteerd in productontwikkeling.

Voor meer informatie:
Henry Meijering
Hengers Agro
henry@hengers.nl
www.hengers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven