Nieuwe werkgroep in Almería ter promotie van de bioteelt

De Europese Commissie heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 een kwart van het landbouwareaal biologisch te maken. De Spaanse provincie Almería kan op dat gebied al mooie cijfers voorleggen: 77% van het biologische kasareaal van Andalusië bevindt zich in Almería. Vooral tomaat doet het goed. Volgens gegevens van de gewestelijke overheid is 36% van de tomatenoogst en 28% van het tomatenareaal biologisch.

Daarom heeft telersvereniging Coag Almería onlangs een werkgroep opgericht die zich specifiek gaat bezighouden met kwesties aangaande de biologische tuinbouw in de provincie. De eerste bijeenkomst van deze bio-werkgroep vond plaats op 1 april op het hoofdkantoor van de organisatie in Vícar.

Het initiatief, waaraan bio-telers uit de hele provincie deelnemen, is er gekomen "vanuit het besef dat deze vorm van teelt in de groente- en fruitsector en in de landbouw in het algemeen steeds belangrijker wordt."

De eerste beslissingen die tijdens deze eerste vergadering werd genomen, is de benoeming van Sergio López Fernández als verantwoordelijke voor de werkgroep.

De werkgroep zal een analyse maken van de belangrijkste noden op het gebied van bio-teelt. Daarnaast zal de huidige wet- en regelgeving bestudeerd worden om eventuele verbeteringen aan te kunnen bevelen en zal een analyse worden gemaakt van de huidige relevantie van de bio-teelt in de provincie, legt Coag uit in een verklaring.

"Het was noodzakelijk om deze werkgroep in het leven te roepen om de uitdagingen die we tegenkomen te kunnen duiden en oplossingen te kunnen bespreken. We moedigen dan ook alle bio-telers en wie geïnteresseerd is in de bio-teelt aan om contact met ons op te nemen en te profiteren van de synergiën die de samenwerking biedt", zei Sergio López aan het einde van de vergadering.

Bron: sevilla.abc.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven