BioNoord en De Streekboer verkleinen voetafdruk door logistieke samenwerking

Tholen - De Streekboer neemt vanaf deze week de distributie en thuisbezorging van de IkbenNoord-boxen op zich. Jaap Jan Walters, mede-eigenaar van groothandel BioNoord, vertelt dat deze samenwerking voor beide partijen de nodige voordelen oplevert.

"Wij blijven de biologische groente- en fruitboxen wel samenstellen en inpakken. Alleen nemen we de bezorging ervan niet meer op ons. Dat willen we eigenlijk niet meer doen, omdat De Streekboer en BioNoord klanten in dezelfde straat hebben. Daarom hebben we besloten om een wat grotere samenwerking op touw te zetten. Producten van bepaalde telers waar wij inkopen, gaan zij via ons inkopen. Zodat wij met onze vrachtauto dat in één keer ophalen. En op onze beurt hebben wij de bezorging dus afgestoten. Deze taak is nu in handen van De Streekboer."

De logistiek en het klantencontact komt dus in handen van De Streekboer. Jaap geeft aan dat dit alles dus een win-winsituatie oplevert voor beide partijen. "De voetafdruk van zowel BioNoord als De Streekboer gaat hiermee omlaag. We gaan op deze manier nog efficiënter te werk. Deze stap past goed bij ons beleid. Wij zijn natuurlijk een groothandel die niet op particulieren gericht is. In coronatijd is het aantal 'IkbenNoord'ers' aanzienlijk toegenomen. Voor de verbinding met de regio vinden we het wel een heel belangrijke dienst, dus is het mooi dat we het op deze manier voort kunnen zetten."

Ook Sandra Ronde van De Streekboer is content met de samenwerking. "Op deze manier kunnen zowel BioNoord als De Streekboer weer meer gaan doen waar we goed in zijn. Dat versterkt elkaar alleen maar en brengt ons allebei dichter bij onze missie om zoveel mogelijk producten van biologische telers in Noord-Nederland lokaal af te zetten," aldus Sandra.

"Samen zorgen we er zo voor dat de lokale, biologische groente- en fruitboxen op een efficiëntere en daarmee duurzamere manier bij de Groningers, Friezen en Drenten terechtkomen. IkbenNoord'ers, welkom bij De Streekboer! Wij hebben er zin in. En BioNoord, dank voor de mooie samenwerking!"

Voor meer informatie:
Jaap Jan Walters
BioNoord B.V.
Haarsterweg 47-B
9363 VC Marum
085 1301670
jaap@bionoord.nl 
www.bionoord.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven