"Voordat de rest van Nederland zo donkergroen is geworden, zijn we helaas wel 10, 20 of 30 jaar verder"

Merle Koomans van den Dries in 'De Top van Nederland' op BNR Nieuwsradio

Merle Koomans van den Dries (directeur Odin) was afgelopen vrijdag een uur lang te gast bij BNR Nieuwsradio (De Top van Nederland) met presentator Edwin Mooibroek. Hij vraagt Merle hoe Odin zich staande houdt nu de reguliere supermarkt een stuk van de biologische markt wil. Ze vertelt onder meer hoe de groothandel op een gegeven moment besloten heeft ook te gaan investeren in eigen winkels. Ook komt aan bod hoe de coöperatie in elkaar zit (o.a. over de drie varianten lidmaatschap).

Uiteraard komt ook de meest gestelde vraag op verjaardagen aan bod: Kan je met biologisch de wereld voeden? Merle draait de vraag liever om: "Kan je met de huidige manier van landbouw bedrijven in de toekomst de wereld nog voeden? We slopen gewoon de aarde stelselmatig. Daar kan je de mensen uiteindelijk niet mee blijven voeden." Met biologisch ga je volgens haar toe naar veel meer vruchtbare landbouw en meer voedsel uit de eigen regio. Wel zal hier een aanpassing van het menu voor nodig zijn, bijvoorbeeld door minder vlees te gaan eten. 

De presentator gaat ook in op het prijsverschil tussen Odin en reguliere supermarkten. Merle vertelt daarover onder andere: "De waardering van ons voedsel en het werk dat de boeren of de verwerkers doen, is niet helemaal in verhouding. De prijs moet gewoon betaald worden. Als je daar alsmaar op drukt, krijg je dus allerlei problemen die je maatschappelijk moet gaan oplossen."

Merle omschrijft Odin op een gegeven moment als 'de donkergroene eend in de bijt'. "Voordat de rest van Nederland zo donkergroen is geworden, zijn we helaas wel 10, 20 of 30 jaar verder" 

Klik hier om het gedeelte van de uitzending te beluisteren dat geheel besteed werd aan een interview. En hier om het gehele programma terug te luisteren, inclusief de andere programmaonderdelen. 

Voor meer informatie: www.odin.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven