"Het energie neutrale pand past goed in ons verhaal"

Waterland Brewery brouwt én bouwt

Tholen - Waterland Brewery gaat een nieuw bedrijfspand bouwen in Purmerend. De afgelopen week is de eerste paal ceremonieel de grond in geslagen. "We hebben in Monnickendam echt te weinig ruimte. Hier zijn we alles steeds aan het opstapelen", vertelt Kristian Kieft, eigenaar en oprichter van Waterland Brewery. Het nieuwe pand waarin de brouwsels straks opgeslagen worden zal volledig energieneutraal zijn. Ook krijgt Waterland Brewery de beschikking over een geconditioneerde hal, zodat de bieren op een constante temperatuur worden gehouden.

"Het energie neutrale pand past goed in het verhaal van Waterland Brewery. We gaan vanuit Purmerend alle bieren elektrisch vervoeren naar onze klanten. Er komt dan ook een laadpaal voor elektrische wagens." Waterland Brewery beschikt sinds 2018 over een eigen brouwerij. Vanaf 2020 is het hard gegaan qua groei. "We leverden vooral aan winkels en dat liep natuurlijk goed door. De afgelopen jaren zijn we zelfs gemiddeld met 175% per jaar gegroeid met de verkoop van onze bio-bieren."

Onvoldoende brouwcapaciteit in Monnickendam
Het Taplab en het proeflokaal De Bierderij blijven in Monnickendam aan de haven, benadrukt Kristian. "Onze kleine brouwerij in Monnickendam noemen we het Taplab. Daar brouwen we de wat meer experimentele bieren. Die komen bij ons op de tap in het proeflokaal. Wanneer deze biertjes heel erg goed aanslaan, overwegen we ze ook op de fles te gaan verkopen. Veel van het bier dat we in onze brouwerij in Monnickendam brouwen, brouwen we eigenlijk vooral voor onze eigen horeca. Dit doen we nu noodgedwongen bij andere brouwerijen, want we hebben niet meer voldoende brouwcapaciteit hier en onvoldoende opslagruimte voor alle bieren. We hebben dus een nieuw pand nodig om onze bieren op te slaan en van daaruit te kunnen verkopen."

Samenwerking met De Leckere
Waterland Brewery heeft van begin af aan biologisch bier. In 2016 is Kristian met zijn toenmalige zakelijke partner begonnen met bierbrouwen. "Dat was toen erg leuk, maar nog hobbymatig. De lokale bieren in Amsterdam waren toen in opkomst. Dus besloten we ook een lokaal biertje voor Waterland te gaan brouwen. Daarop zijn we naar De Leckere in Utrecht gegaan. Zij zijn onze eerste recepten gaan brouwen. En brouwen nog altijd in principe al ons bier op fles en de grote batches. Daarom konden we de afgelopen jaren zo hard groeien, omdat we van de brouwcapaciteit van De Leckere gebruik konden maken."

Nieuwe zomerbieren: Tingling Tilly en Bubbling Betty
Vorige maand introduceerde Waterland Brewery de nieuwe zomerbieren Tingling Tilly (Summer blonde 6%) en Bubbling Betty (Brut IPA 4,5%). "Ze doen het heel goed. De meegebrouwen gember geeft de Tingling Tilly een tinteling en de steranijs een ietwat zoete afdronk. De Bubbling Betty is gefermenteerd met champagnegist, dus die is wat droger, bubbeliger en wat lager in de alcohol. Deze bevat wel heel veel dry hop, wat hem een bloemige en fruitige afdronk geeft."

Voor meer informatie:
Kristian Kieft
Waterland Brewery
Galgeriet 4
1141 GK Monnickendam
06 36159015
kristian@waterlandbrewery.com  
www.waterlandbrewery.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven