Deelnemende regio's aan Kom in de Kas bekendgemaakt

Op 11 en 12 juni kan iedereen, in 13 regio’s verspreid over Nederland, in de kassen komen kijken en zien hoe techniek en innovatie de glastuinbouw groot maakt. Enthousiaste kwekers zetten dan de deuren van hun kas open en verwelkomen het publiek om een kijkje achter het glas te nemen. Dit jaar is Kom in de Kas eenmalig verplaatst naar het tweede weekend in juni.

Dertien regio’s
Dertien regio’s doen dit jaar mee aan Kom in de Kas. In de regio’s Aalsmeer, Almere – Buitenvaart, Arnhem Nijmegen, Bommelerwaard, Emmen, Friesland, Groningen, Heerhugowaard, Koekoekspolder, Pijnacker, Voorne-Putten, Westland en Zeeland kunnen op zaterdag en/of zondag bedrijven worden bezocht.

Techniek en innovatie
De Nederlandse glastuinbouw is een sector die op het gebied van techniek en innovaties voorop loopt bij de teelt van de gewassen, maar ook in het omgaan met energie, meststoffen, water en gewasbescherming. Tijdens en voorafgaand aan Kom in de Kas wordt dit met ludieke uitspraken op posters onder de aandacht van de bezoekers gebracht.

Werken in de kas
Tijdens Kom in de Kas wordt ook aandacht besteed aan werken in de glastuinbouwsector. In samenwerking met Kasgroeit wordt er in een aantal regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Geïnteresseerden kunnen zo gelijk informatie inwinnen en in gesprek gaan over de mogelijkheden.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas wil de glastuinbouw presenteren aan het grote publiek als een toekomstgerichte en professionele sector. Een sector die op een verantwoorde wijze onderneemt, van belang is voor de maatschappij, én waar toekomst is voor mensen om in te werken. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter.

Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven