Rijst- en maiswafels in een nieuw jasje

Bij Bonvita merken ze duidelijk dat hun vegan lekkernijen impulsartikelen zijn. Ook een natuurvoedingsconsument laat zich blijkbaar leiden door de uitstraling en de boodschap van de verpakking. Een aantrekkelijke verpakking zorgt voor veel meer verkoop. Soms kan iemand heel lang voor een schap staan dralen alvorens een beslissing te maken, meestal gebeurt dit in een oogwenk. Vorig jaar heeft Bonvita de chocoladetabletten in een mooi nieuw jasje gestoken, nu zijn de gechocolateerde rijst- en maiswafels aan de beurt en de candybars volgen gelijk.

Engelstalige verpakking
"We hebben gekozen voor hand gemaakte illustraties die de ingrediënten laten zien en meteen op speelse wijze de verpakking aantrekkelijk maken. De teksten aan de voorzijde zijn in het Engels. Als puur Nederlands bedrijf hadden we liever een volledig Nederlandse verpakking gehad, maar het grootste deel van de Bonvita omzet gaat naar het buitenland en dan blijkt Engels toch de handigste taal te zijn", licht Erik van Luyn namens het bedrijf toe.

De rijst- en maiswafellijn bestaat uit 4 soorten:

  • Rijstwafels met pure chocolade
  • Maiswafels met pure chocolade en versierd met kokosrasp
  • Rijstwafels met rijstmelkchocolade
  • Rijstwafels met carob (zonder toegevoegde zoetmiddelen)

Alle wafels bestaan uit 50% rijst of mais en 50% coating (chocolade of carob). Dit betekent in de praktijk een lekker dikke laag. Carob komt van de peulen van de Johannesbroodboom, die groeit rond de Middellandse Zee. "De peul is van zichzelf al een beetje zoet, daardoor voegen wij er geen suiker meer aan toe. Carob heeft een typerende smaak en wordt vaak als vervanger van cacao gebruikt."

Zo min mogelijk verpakkingsmateriaal
"De verpakking van de tabletten bestaat volledig uit papier. Met de barretjes en de rijstwafels kan dit helaas niet vanwege de houdbaarheid van de producten. We hebben gekozen voor het dunst mogelijke kunststof zodat er – in kilo’s gemeten – zo min mogelijk verpakkingsmateriaal wordt gebruikt."

Voor meer informatie:
Erik van Luyn
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
06 21833332
e.vanluyn@bonvita.com  
www.bonvita.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven