Inschrijving Food100 geopend

Ook dit jaar wordt de Food100 weer samengesteld. De lijst biedt een podium voor mensen die zich inzetten voor beter en eerlijker voedsel voor iedereen. Deze zogenaamde voedselveranderaar in agrifood kunnen voor 1 juni worden aangemeld voor de Food100-verkiezing.

Met de Food100 willen initiatiefnemers Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Food Hub en Food Inspiration iedereen die zich binnen Nederland actief inzet voor beter eten en drinken een podium bieden: de waardering voor wie ze zijn, waar ze voor staan en vooral voor wat ze doen.

Ook dit jaar is er weer plaats in de lijst voor 50 aanstormende talenten van onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars van boven de 35 jaar. Door generaties te verbinden creëert de Food100 een lijst van mensen die met elkaar nog meer impact kunnen maken en een voorbeeld kunnen zijn voor velen. Aanmelden kan via www.food100.nl/aanmelden2020.

De Food100-jury van 2022
De initiatiefnemers van de Food100 stellen in 2022 voor de zesde keer een lijst samen met inspirerende voedselveranderaars. Een deskundige, onafhankelijke jury van experts uit de hele voedselketen selecteert uit alle inzendingen de 100 meest aansprekende voorbeelden.

De jury vormt een brede afspiegeling van de voedselketen en bestaat uit de volgende experts:

  • Isabel Boerdam, oprichter van Green Food Lab, de Hippe Vegetariër en De Week Zonder Vlees
  • Dr. Jeroen Candel, universitair hoofddocent bestuurskunde, lid van de Raad voor Dieraangelegenheden en de raad van toezicht van de Transitiecoalitie Voedsel
  • Christiaan Vette, zelfstandig adviseur voor strategie, innovatie en transformatie
  • Anne Reijnders, inspireert tot nieuw eetgedrag met De Lekkere Man en via tv-programma’s
  • Tim van der Mark, varkenshouder en bestuurslid Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt
  • Tarique Arsiwalla, oprichter van Protix, investeerder in duurzame agri start-ups en strategisch adviseer bij Vermaat Group.
  • Dalila Sayd, werkt aan een sociaal voedsellandschap met Het Eetschap.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven