Bionext pleit in de Tweede Kamer voor verlaging btw-tarief, true pricing en stimuleren in- en verkoop bio-producten

Roosmarijn Saat is onlangs aangeschoven bij het rondetafelgesprek 'Verdienmodel agrarisch ondernemers' in de Tweede Kamer. Hier heeft zij namens Bionext de volgende boodschap gedeeld:

"De biologische sector loopt al decennia op kop in het opnemen van externaliteiten als biodiversiteit, schoon water, bodemvruchtbaarheid en dierenwelzijn in de kostprijs. En de biologische speciaalzaak-keten loopt al jaren voorop in het creƫren van ketens met eerlijke prijsvorming. Hoog tijd dat ook de overheid stappen gaat zetten. Ik noem vier maatregelen die goed te implementeren zijn en de noodzakelijke actie bewerkstelligen."

Vier maatregelen
Roosmarijn pleit ervoor om het btw-tarief naar nul te brengen en benoemt dat biologische speciaalzaken met hun volledige bio-assortiment experimenteerruimte kunnen bieden. Daarnaast noemt ze twee moties die al door de Tweede Kamer zijn aangenomen, namelijk om een convenant op te zetten om biologische verkoop te stimuleren en de motie om het inkoopbeleid voor overheidsinstellingen om te schakelen naar biologisch. Als laatste maatregel noemt Roosmarijn het inzetten van true pricing, voor een eerlijk en transparant prijsbeleid.

Vertrouwen
Tot slot zegt het bestuurslid van Bionext er vertrouwen in te hebben dat de overheid hierin de juiste keuzes zal maken. "En zich ook gesteund voelt door de Green Deal en de transitie die zo noodzakelijk is voor ons landbouw- en voedselsysteem. We gaan er graag gezamenlijk verder mee aan de slag."

Bron: Bionext / Tweede Kamer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven