Comité gaat toezien op faire vergoedingen in biologische conservenketen

De gezamenlijke biologische akkerbouwers gaan via Bioplant een 'Conserven contractteelt Comité' oprichten in samenwerking met de afnemers. Op dinsdag 15 maart hebben zo'n 65 biologische conserventelers in overleg met de handel afgesproken dat ze gezamenlijk een 'Comité' gaan oprichten wat gaat toezien op de totstandkoming van een faire vergoeding aan alle schakels in de keten.

Het bestuur van BD-EKO, Biowad en Studieclub Zuidwest zullen 6 personen vanuit de telers aanwijzen als afgevaardigde naar het comité namens de telers. De gedachte daarbij is dat elke vereniging 2 mensen afvaardigt waarvan in elk geval één bestuurslid.

Deze 6 personen gaan met de handel in overleg om een goede vertegenwoordiging van 4 personen van de handel in het comité te krijgen, vervolgens gaan deze gezamenlijk ervoor zorgen dat ook de
verwerkers en indien mogelijk ook de retail deel uitmaakt van het comité.

Dit alles moet plaatsvinden onder toezicht van een onafhankelijke voorzitter die bekend is en gezag heeft binnen en buiten de biologische sector. Het Comité gaat deze week van start met de eerste gesprekken. Aanspreekpunt is Roy Michielsen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.