Henri Willig opent morgen zwembad voor Jersey koeien

Sinds 2017 staat in Katwoude een moderne biologische melkveehouderij voor Jersey koeien. Hier wordt alles gedaan om het de dieren zo prettig mogelijk te maken. De nieuwste toevoeging aan deze bijzondere boerderij is een koeienzwembad dat deze vrijdag geopend zal worden, zo meldt Henri Willig in een wel heel opvallend persbericht.

Koeienwellness
De biologische Jersey boerderij van Melkveehouderij Henri Willig wordt door het bedrijf een 'koeienwelness' genoemd worden. De 'dames' liggen heerlijk ontspannen in het stro en kunnen zich op elk gewenst moment van de dag laten masseren door de koeienborstel. En ook de hoeven worden regelmatig verzorgd door een speciale koeienpedicure. 

Koeienzwembad
Alleen een zwembad ontbrak er nog aan, maar daar gaat op 1 april verandering in komen. Op die dag belooft Henri Willig 's werelds eerste koeienzwembad officieel te openen. "Het zwembad wordt licht verwarmd door duurzaam biogas uit eigen koeienmest, zodat de koeien kunnen zwemmen in water met een hele aangename temperatuur."

Sloot
De veehouder is zeer in zijn nopjes: "Voorheen sprongen de koeien nog regelmatig in de sloot. Dan weet je het wel, want dan komt zo'n mooi bruin koetje er dus zwart uit en dat geeft me een hoop rotzooi in de stal. Maar blijkbaar hebben de koeien hier wel behoefte aan. Dus daar moesten we wat mee. In het nieuwe koeienbad komen de koeien er juist schoner uit dan dat ze erin gingen. En ik verwacht ook dat de koeien nog lekkerder melk gaan produceren. Want ik ben ervan overtuigd dat blije koeien lekkerdere melk geven. Ik kijk er daarom enorm naar uit."

Opening
Omdat de koeien pas halverwege april tijdens de speciale koeiendans het weiland in gaan, nodigt Henri Willig alle buren, medewerkers, leveranciers en klanten uit om op 1 april vanaf 10 uur 's morgens een duikje te nemen in het gloednieuwe zwembad. Ook voor de koeiendans op 15 april is iedereen natuurlijk van harte uitgenodigd. Mogelijk dat we na 15 april ook speciale workshops 'zwemmen met koeien' gaan geven", aldus Henri Willig.

De Biologische Jersey Melkveehouderij Henri Willig bevindt zich aan Hoogedijk 8 in Katwoude. Toegang en parkeren zijn gratis. Vanaf 1 april 10:00 is het zwembad geopend. Op 15 april gaan de koeien weer naar buiten. De kaaswinkel op het terrein is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven